ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Τουρκική Κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος πολιτών της Τουρκίας. Μετά την εξαγγελία της εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Έκλεισαν, ακόμη,  155 μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Άγκυρας αντιστάθηκε από την πρώτη στιγμή στις απολύσεις συναδέλφων της και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων της Τουρκίας.

Η καθηγήτρια NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου 2017. Ήδη διανύουν την 68η ημέρα της απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τον αγώνα τους στηρίζουν απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι και βουλευτές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί από την Τουρκική Κυβέρνηση να εκπληρώσει άμεσα τα αιτήματα των απεργών πείνας:

  • του 70χρονου KEMAL GUN, που από τις 23/2/2017 διεκδικεί να παραδοθούν οι σοροί των 11 ανταρτών στους γονείς τους.
  • της NURİYE GÜLMEN και του SEMİH ÖZAKÇA που από τις 9/3/2017 διεκδικούν να επιστρέψουν οι απολυμένοι με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf