“Τίς πταίει”

Υπάρχουν φαινόμενα ,είτε να σαμποτάρουν ,είτε  με πλάγιους τρόπους να μην θέλουν να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια  ανάτασης του νοσοκομείου? Γιατί γιατροί και λοιπό προσωπικό  που κλήθηκαν από την πολιτεία να βοηθήσουν εγκαταλείπουν το Νοσοκομείο?  Κάτω από ποιες συνθήκες  αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να δυσφημήσουν το νοσοκομείο.? Γιατί δεν στερεώνει γιατρός στον τόπο μας?   Ποιοι παίζουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες μας?   Ποιοι καταστροφολογούν?  Γιατί όμοροι υγειονομικοί σχηματισμοί δείχνουν απροθυμία να στηρίξουν την εφημερία του νοσοκομείου και πως θα αλλάξει αυτή η τακτική? Ποιοι ζητούν αναστολή λειτουργίας? Πότε επιτέλους θα ανοίξει η νέα πτέρυγα?

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θέλουμε να λειτουργήσει το νοσοκομείο και  ποιες υπερβάσεις κάνουμε προκειμένου να δουλέψει το σύστημα. Και εντέλει ποιος θα πάρει μέτρα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.  Όλα στο φως να λάμψει η αλήθεια και να δοθούν απαντήσεις.

Κανένα σχέδιο νόμου δεν θα σταθεί εμπόδιο στην θέληση μας  για αυτοδιάθεση. Οι ενοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων ήταν ένα μοντέλο των κυβερνήσεων της προηγούμενης περιόδου. Όπου εφαρμόστηκε μόνο προβλήματα εις βαρών των μικρών σχηματισμών προκάλεσε. Το να επαναφέρει η σημερινή ηγεσία τέτοια θέματα αποδομεί τις θετικές παρεμβάσεις που προωθούνται στην Υγεία.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά  στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 28-06-2017 στην πόλη μας, αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα και αγωνιζόμαστε για μια διαρκή και αδιάκοπη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Αμαλιάδα. Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Το ένα είναι αυτή η κινητοποίηση να εκφυλιστεί σε επικοινωνιακή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και να συνεχιστεί η καταστροφολογία. Το  άλλο  είναι η φυγή προς τα εμπρός.

Αυτή η κινητοποίηση να κεφαλαιοποιήσει την στήριξη του κόσμου,  να συγκεκριμενοποιηθεί με στοχευμένο  έργο που θα εξασφαλίζει την υλοποίηση όσων λέγονται.  Η δημόσια υγεία εκτός από κονδύλια θέλει τίμιους και αποφασιστικούς λειτουργούς, θέλει ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει απρόσκοπτη εργασία και προσφορά στον συνάνθρωπο.  Θέλει ειλικρινή εργασία και όχι σκοπιμότητες , ίντριγκες και ραδιουργίες. Θέλει προοπτική για τον εργαζόμενο ότι μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον και όχι να κλαίει το παρελθόν.

Όλοι μαζί ενωμένοι  ενάντια στην απαξίωση, στην υποβάθμιση  και στην καταστροφή.