Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτες, τις μέρες της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τώρα δηλώνει ότι «ο ιδιώτης δεν αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης».

Ταυτόχρονα ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τους συνολικά 4.000 τόνους απορριμμάτων, οι οποίοι συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, καθ΄ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, “υπερέβαλαν εαυτούς ιδιαίτερα το τριήμερο του καύσωνα” και πως θα τους δοθούν από τρεις ημέρες ρεπό, καθώς “δεν μπορεί να τους δοθεί μπόνους”.

Επιπλέον, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτη. “Ο ιδιώτης δεν αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης. Θα προσφύγουμε σε ιδιωτική εταιρία μόνο εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη και όχι μόνιμα” είπε χαρακτηριστικά.

“Από την αρχή της θητείας μας λέγαμε ότι οι ανάγκες στην καθαριότητα είναι πάγιες και διαρκείς” επισήμανε ο κ.Μπουτάρης και πρόσθεσε πως έως τις 31 Ιουλίου θα υποβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης το νέο οργανόγραμμα για την καθαριότητα. Αυτή τη στιγμή στο οργανόγραμμα υπάρχουν 650 θέσεις, από τις οποίες οι 350 καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό, με τον δήμαρχο να τονίζει πως το επόμενο διάστημα “θα σταθμίσουμε ανάγκες, δρομολόγια, θέσεις που απαιτούνται για αποκομιδή απορριμάτων και καθαριότητα”.

Κατά απόφασης Ελεγκτικού Συνεδρίου

“Το κράτος δεν έχει λόγο να ανακατεύεται στην καθαριότητα. Να μας αφήσει ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας” πρόσθεσε. Υποστήριξε δε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει αγώνα μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. “Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο των δήμων. Θα το συζητήσουμε με τους συναδέλφους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Ξεκινάμε αγώνα και όποιος θέλει ας ακολουθήσει”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Ξανθόπουλος, στάθηκε στην εμπειρία των συναδέλφων του όσον αφορά την αποκομιδή, τονίζοντας πως το προσωπικό απέδειξε στη διοίκηση ότι “μπορεί να ανταπεξέλθει και δεν χρειάζεται ιδιώτης στην καθαριότητα”.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr