ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά τη λήξη της τριετούς θητείας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Κομοτηνής, αυτόματα μπαίνουμε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου . Μια διαδικασία που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί με ορθόδοξο τρόπο, δηλαδή με 3 κάλπες για τα τρία ξεχωριστά όργανα (1. Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κομοτηνής 2. ΠΟΕΔΗΝ 3. ΑΔΕΔΥ), ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στον κάθε εργαζόμενο για διαφορετική επιλογή από όργανο σε όργανο, πράγμα το οποίο δεν ήταν δυνατό μέχρι σήμερα, λόγω του ότι κάποιοι, χρόνια τώρα, επιμελώς μας εγκλώβιζαν σ΄ ένα ψηφοδέλτιο και για τα 3 προαναφερθέντα θεσμικά όργανα.

Ακόμη, μια νέα τομή για την οποία παλέψαμε, δυστυχώς μειοψηφώντας ως παράταξη, ήταν η προσπάθεια για ένταξη όλου του Επικουρικού, Αποσπασμένου και Ορισμένου Χρόνου προσωπικού, που προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά μαζί μας και για το οποίο πιστεύουμε ότι δικαιούται συνδικαλιστικής κάλυψης, καθώς επίσης και παροχών, δικαιωμάτων όπως φυσικά και υποχρεώσεων. Επιμείναμε και επιμένουμε στην ένταξη όλων αυτών των εργαζομένων στην κάλυψη από το σύλλογο και για εμπλουτισμό και ανανέωση του Συλλόγου μας με νέο αίμα και νέες αντιλήψεις. Δυστυχώς όμως, η προσπάθειά μας αυτή προσέκρουσε στην άρνηση και στην εσωστρέφεια συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων, αγνοώντας έτσι παγερά ότι τις επισφαλείς αυτές θέσεις εργασίας θα τις καταλάβουν αύριο οι επόμενες γενιές και πιθανά τα ίδια τα παιδιά μας. Προφανώς κάποιοι θέλουν να διατηρούν το ίδιο εκλογικό δυναμικό επειδή τρέμουν την αλλαγή στο συσχετισμό των δυνάμεων.!

Είμαστε αυτοί, συνάδελφοι, που με την ανοχή μας στηρίξαμε 3 χρόνια το προηγούμενο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, χωρίς να το μετανιώσουμε.

Πιστεύουμε σ΄ έναν Σύλλογο με πλούσια δράση, αγωνιστικό, αλληλέγγυο, ενωτικό, διεκδικητικό. Έναν Σύλλογο με απήχηση σε κοινωνία και φορείς.

Σαν παρακαταθήκη αυτής της προσπάθειας σας καταθέτουμε σήμερα την επίμονη διεκδίκηση νέου προσωπικού, την ιστορική αναχαίτηση κάθε προσπάθειας άσκησης εργασιακού bullying, ενώ κάποιοι τάχθηκαν στο πλευρό του θύτη.

Το πρωτοφανές οικονομικό απόθεμα που κατάφερε για πρώτη φορά το ΔΣ να δημιουργήσει, συγκριτικά με τις προηγούμενες θητείες Διοικητικών Συμβουλίων  και μάλιστα έχοντας μηνιαίως λαμβάνειν  λιγότερες εισφορές εργαζομένων. Το ταμειακό απόθεμα του Συλλόγου που υπάρχει σήμερα, έγινε μειώνοντας εύστοχα τις συνδικαλιστικές αποζημιώσεις (μετά από δική μας απαίτηση) νοικοκυρεύοντας όλες τις υποχρεώσεις του Συλλόγου, παρέχοντας  βοήθεια σε συναδέλφους με πραγματικά προβλήματα υγείας και προσθέτοντας νέες συλλογικές εορταστικές εκδηλώσεις  (ενιαία κοπή πίτας), την αποφόρτιση και την ψυχική ανάταση των εργαζομένων. Με περηφάνια λοιπόν παραδίδεται σήμερα ένα αποθεματικό, ύψους 6500 ευρώ για πρώτη φορά στο ιστορικό του Συλλόγου μας, ενώ παραλάβαμε μηδενικό απόθεμα!!!

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ…

Συνάδελφοι, μετά από μια 8ετή ανομβρία προσλήψεων είδαμε 55 νέους συναδέλφους να προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο μας, δίνοντας μια σπουδαία ανάσα σε όλους μας. Μετά από πιέσεις μας στις τελευταίες Διοικήσεις, οι μετατάξεις του προσωπικού γίνονται πλέον με Αξιοκρατικά και Διαφανή κριτήρια, σε αντίθεση με την αδιαφάνεια και την πελατειακή ικανοποίησης ντουζίνας αιτημάτων του παρελθόντος που παρέλυαν τμήματα. Τα δεδουλευμένα μας, συνάδελφοι, πλέον καταβάλλονται όχι μόνο ακέραια, αλλά προσαυξημένα και συστηματικά, σε σύγκριση με προηγούμενες εποχές, όπου χάνονταν ολόκληροι μήνες, κατά έναν τρόπο ληστρικό, με τις όποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ …ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ!

Συνάδελφοι, δεν πάει πολύς καιρός από εκείνες τις εφιαλτικές καταστάσεις τρομοκρατίας και ανασφάλειας που ζήσαμε όλοι μας. Με διαθεσιμότητες, φόβους απολύσεων, συγχωνεύσεις κλινικών, υποστελεχώσεις τμημάτων,  ελλείψεις σε βασικά υλικά και ξεπούλημα των δομών υγείας. Εκτιμούμε, πως σήμερα έχουμε ξυπνήσεις από αυτόν τον εφιάλτη και όλα αυτά έχουν περάσει στο σκοτεινό παρελθόν για την Υγεία. Σας καλούμε να θυμηθείτε τα έτη 2010-11-12 και τις πολιτικές που ασκήθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου μας, όπου συνάδελφοι καρατομήθηκαν αδίκως, εσφαγιάσθησαν εν μία νυκτί, αδικήθηκαν βάναυσα και αντικαταστάθηκαν χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία, παρά μόνο με ευθείες αναθέσεις των Διοικήσεων και όλα αυτά με την ανοχή συγκεκριμένων παρατάξεων.

Σήμερα επικρατεί μια άλλη φιλοσοφία συνάδελφοι στο χώρο μας, που δεν έχει να κάνει με ανθρωποφαγίες, κανιβαλισμούς και ρεβανσισμούς. Εδώ και 3 χρόνια δεν ξηλώθηκε κανείς , ουδείς πειράχτηκε  και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουν οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές αναίμακτα και ειρηνικά. Γι’ αυτό ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ …ΚΡΙΝΕΤΕ!

Σ΄  αυτές τις εκλογές, λοιπόν, απεμπολούμε οριστικά τα βαρίδια του παρελθόντος και τις όποιες εξαρτήσεις. Αποτυπώνουμε ευδιάκριτα και ανάγλυφα το κοινωνικό, ταξικό και συνδικαλιστικό μας στίγμα, στηρίζοντας αυτή την μεγάλη προσπάθεια ανάταξης, εξυγίανσης και εκδημοκρατισμού του χώρου μας. Δεν αναπολούμε το φρικτό σκηνικό που βιώσαμε, αν και κάποιοι επίδοξοι σκηνοθέτες είναι έτοιμοι να το ξαναστήσουν. Αυτοί οι νοσταλγοί δυστυχώς είναι ανάμεσά μας . Γι’ αυτό ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ!

Συνάδελφοι, στα ψηφοδέλτια της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δε θα βρείτε προϊσταμένους, (ούτε εν ενεργεία, ούτε εκκολαπτόμενους) οι οποίοι ρευστοποιούν την ψήφο σας για την προσωπική τους ανέλιξη. Δεν θα βρείτε ιδιαιτέρες και γραμματείς που προσπαθούν να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους. Δεν θα βρείτε υποψηφίους που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη συναδελφική ειρήνη στα ίδια τους τα τμήματα.  Στο ψηφοδέλτιο μας δεν θα βρείτε υποψηφίους που δυσκολεύονται να καταθέσουν την αλήθεια σε θεσμικές διαδικασίες, δίνοντας πιστούς όρκους υποτακτικών.  Γι’ αυτό ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ!

Έχοντας την αίσθηση ότι κανένας μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, σας καλούμε να στηρίξετε τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο μας .

Ελπίζουμε σε έναν ωραίο και τίμιο αγώνα, με σοβαρά επιχειρήματα και θέσεις, χωρίς συκοφαντικούς ιστούς και λάσπη. Εμείς άλλωστε ενεργούμε  πάντα φανερά και δημόσια. Ευελπιστούμε λοιπόν, αυτός ο αγώνας να  προκρίνει τους πιο ικανούς, τους πιο ευφάνταστους και κυρίως τους πιο ΕΝΤΙΜΟΥΣ που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος του Συλλόγου μας, για τα επόμενα 3 χρόνια.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ !!!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ ΤΗΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ- ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ

 1. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
  3. ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  4. ΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΦΕΡΑΛ
  5. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  6. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
  8. ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΠΑΡΗΣ
  9. ΣΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  10. ΤΑΝΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
  11. ΧΙΟΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. ΠΑΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΥΡΑΤΣΟΥΛΑ
  3. ΧΑΤΖΗΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ