Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν νωρίτερα κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν στον υπουργό ότι «τα νοσοκομεία λειτουργούν με οριακή στελέχωση» ενώ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός ανέφερε, ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν 30/9/2017 με τρία έτη υπηρεσίας, ανανεώνονται έως 31/12/2018, όπως επίσης και οι συμβάσεις του λοιπού επικουρικού προσωπικού που λήγουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στο αίτημα για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ο υπουργός, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είπε, ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα αντιμετωπιστούν όπως και οι άλλοι συμβασιούχοι του Δημοσίου και υπάρχει σκέψη για κάποια επιπλέον μοριοδότηση σε μελλοντικές προκηρύξεις.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προκηρυχθούν άμεσα, μέσω ΟΑΕΔ, 1.100 θέσεις, ενώ όσον αφορά το εργολαβικό προσωπικό, είπε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ότι «θα περάσει διάταξη-τροπολογία στο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που θα ψηφιστεί έως 4 Αυγούστου και θα εξασφαλίζει την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων με συμβάσεις έργου ή εργασίας» και επανέλαβε ότι πολιτική βούληση του υπουργείου είναι η εκδίωξη των εργολάβων.

ΠΗΓΗ: Left.gr