Με νόμους, ΦΕΚ και ερμηνευτικές εγκυκλίους απαντά στον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Αλίμου κ. Διαμαντή Στεφάνου ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, σχετικά με τη συνδικαλιστική άδεια συναδέλφου τους.

Η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Αλίμου:

Σε απάντηση της με αρ.πρωτ 10943 .περικοπής, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κυρίου Διαμαντή Στέφανου σας απαντάμε τα εξής:

Η απόφασή σας για την περικοπή που αφορά στη συνδικαλιστική άδεια της συναδέλφου αντιπροέδρου του Συλλόγου Δημητρίου Δήμητρας δεν συνάδει με την από 25 Μαΐου 2017  ερμηνευτική εγκύκλιο με αρ.πρωτ.:οικ.24135/458 που σας επισυνάπτουμε, με θέμα «Διευκρινίσεις επί της εφαρμογής της υπόπαρ.4 της παρ.1 του άρθρου 19 «Συνδικαλιστικές άδειες» του Ν.4472/2017 (Α’ 74), που εξέδωσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Αχτσιόγλου Ευτυχία. Εγκύκλιος που ξεκαθαρίζει το θέμα για την καταβολή των αποδοχών κατά  τη συνδικαλιστική άδεια. Δηλαδή, βάση της παρ.5 του άρθρου 22 του Ν.1400/1983 – ΦΕΚ 156/Α , 24-10-1983 «Για τους υπαγόμενους στο άρθρο 30 του Ν.1264/1982 υπαλλήλους από το άρθρο 17 του ίδιου νόμου προβλέπεται ότι οι συνδικαλιστικές άδειες είναι με αποδοχές.»

Διευκρινιστικά, στο άρθρο 30 του Ν.1264/1982 αναφέρονται «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Επίσης, σας επισυνάπτουμε τη γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της ΠΟΕ ΟΤΑ κυρίας Τσίπρα Μαγδαληνής που ενισχύει το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές άδειες είναι με αμοιβή.

Ζητάμε να πάρετε πίσω την περικοπή των αποδοχών της συνδικαλιστικής άδειας της συναδέλφου Αντιπροέδρου του Συλλόγου, Δημητρίου Δήμητρας και να εφαρμόσετε την εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας και τη Σ.Σ.Ε της ΠΟΕ ΟΤΑ, σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Καπράλος Γιάννης                                                            Παπαχρίστου Αναστασία

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr