Η χθεσινή προκλητική στάση της ELFE και των παρένθετων εταιρειών, να μην προσέλθουν στο διάλογο της συμφιλιωτικής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, δεν αποτέλεσε έκπληξη, ούτε ήταν απρόσμενη, απλώς κατέδειξε για μια ακόμη φορά το πώς αυτή η εταιρεία αντιλαμβάνεται τους κανόνες, τις νόμιμες διαδικασίες και τους θεσμούς» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης για τα Λιπάσματα Καβάλατας.

Όπως σημειώνει, «σε μια περίοδο που ΟΛΑ κρίνονται για το μέλλον της εταιρείας, η διοίκησή της συνεχίζει να προκαλεί, δείχνοντας πόσο λίγη είναι για τη σοβαρότητα των στιγμών, απλώς εκτίθεται ακραία. Αυτό βαραίνει ακόμα περισσότερο για τις άμεσες αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν.

Με δύο λόγια, μια εταιρεία που βαρύνεται:

-με την παράνομη χρήση του λιμανιού,

-με σειρά παρένθετων εταιρειών – μαϊμού,

-με αίολες ως και ανύπαρκτες  (στα πλαίσια της έννομης τάξης) μελέτες ασφαλείας,

-με διασπασμένη την ενιαία, όταν εκδόθηκε, άδεια περιβαλλοντικών όρων,

-με ανύπαρκτες έδρες των παρένθετων εταιρειών,

-με σωρεία δικαστικών αποφάσεων σε βάρος της,

-με τεράστια χρέη σε ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Τράπεζες,

-με ελεγχόμενες διαδικασίες ενοικίασης και εκμετάλλευσης δημόσιου χώρου,  που λειτουργεί προσωρινά με αναστολή απαγόρευσης αδειοδότησης και

-με την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να έχει δεσμεύσει την περιουσία του ιδιοκτήτη της,

Aπλώς με αυτή τη στάση της εξουδετέρωσε και το τελευταίο ίχνος του όποιου ενδεχόμενου συμβιβασμού για το μέλλον και τη βιωσιμότητά της.

Η χθεσινή μέρα ίσως και να ήταν η ευκαιρία. Συνιστούμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όσο είναι δυνατό, αυτές τις στιγμές» καταλήγει ο Ανδρ. Νεφελούδης.

Εδώ η σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Πηγή: left