Την αύξηση των θέσεων της προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, ζήτησε από τον δήμο Θεσσαλονίκης ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Σοφία Εξαδακτύλου.

«Οι 777 που ήδη εργαζόμαστε, θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ περισσότεροι» είπε και επισήμανε ότι τα ανταποδοτικά τέλη φτάνουν για να καλύψουν τις πληρωμές των εργαζομένων.

Με αφορμή την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη 535 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα, η κ. Εξαδακτύλου ανέφερε ότι «με 200 μείον συναδέλφους εννοείται ότι θα είναι ελλιπής η καθαριότητα στην πόλη μας» και εκτίμησε ότι έτσι θα χαθεί «η χρυσή ευκαιρία που δίνεται μετά από 17 χρόνια για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, τόνισε ότι η σχετική διαδικασία ήδη έχει αποφασιστεί, συνεπώς δεν θα τεθεί ξανά σαν θέμα. Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, γνωστοποίησε ότι η απόφαση εστάλη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όπως προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος και γύρισε στο δήμο για αναπομπή της απόφασης στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο. Εκείνο συνεδρίασε σήμερα, έλαβε ομόφωνα απόφαση και αύριο στέλνεται η απόφαση και του υπηρεσιακού συμβουλίου στην αποκεντρωμένη διοίκηση για να τη διαβιβάσει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ