Με αφορμή την απαράδεκτη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί τον εγκλεισμό των ακαταλόγιστων ψυχικώς πασχόντων στις… φυλακές, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας Τάκης Παντέλης δηλώνει την Κυριακή 23 Ιουλίου τα εξής στο ygeia360.gr:

«Μνημείο ντροπής και σκοταδισμού αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Περιστέρι, η πλειοψηφία ζητάει την επάνοδο των ποινικών ασθενών στις φυλακές!!!! (εκεί όπου ανήκουν, όπως δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ..) και τη δημιουργία κλινικών στις φυλακές για τη νοσηλεία τους!!!! ακυρώνοντας ΟΛΑ τα θετικά βήματα που έχουν για τους ασθενείς αυτούς.

Σε μια περίοδο που ήδη δρομολογούνται αλλαγές στο πλαίσιο νοσηλείας τους, την ώρα που το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσεται στο ΕΣΥ,  η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ τους αντιμετωπίζει σαν κατάδικους!!!!, και ζητάει να ληφθούν μέτρα (εγκλεισμού στις φυλακές..) και  όχι σαν ασθενείς, που έχουν ανάγκη νοσηλείας σε δομές Υγείας.
Σαν Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας δηλώνω ότι:
– Η απόφαση αυτή ΔΕΝ συζητήθηκε σε κανένα όργανο, και εκφράζει ΜΟΝΟ τους υπογράφοντες.
– ΠΟΤΕ, σε κανένα θεσμικό όργανο της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει υπάρξει διαχρονικά τέτοια απόφαση.
– Η απόφαση αυτή ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ τη ΠΟΕΔΗΝ, τους εργαζόμενους στη Ψυχική Υγεία και τους αγώνες που έχουν δοθεί όλα τα χρόνια για να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι αυτοί σαν ασθενείς  και ζητώ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ.
Είναι λυπηρό- μετά τα Video με τους καθηλωμένους ασθενείς- η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να επιζητά τη δημοσιότητα εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό γεγονός, με μεσαιωνικού τύπου προτάσεις και αιτήματα που έχουν απορρίψει εδώ και χρόνια, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ευτυχώς, για τους ακαταλόγιστους ψυχικώς πάσχοντες κάνουν ακόμη κουμάντο η Δικαιοσύνη και οι επιστήμονες, γιατί, εάν αφήναμε το θέμα στα χέρια της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, θα ήταν όλοι έγκλειστοι στις φυλακές!
Καλώ όλους τους συναδέλφους στο Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία να καταδικάσουν την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και να ζητήσουν την άμεση απόσυρσή της».

 

Πηγή: ygeia360.gr: