Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:  «Στην Aστυνομία, στην Παιδεία, στην Υγεία το κράτος πρέπει να δίνει περισσότερα» σημείωσε συζητώντας με τοπικούς παράγοντες στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δυτική Αττική ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκινώντας τον κύκλο συναντήσεών του από την Αστυνομική Διεύθυνση δήλωσε: «Πρέπει να κόβουμε από τις άχρηστες, νεκρές υπηρεσίες του Δημοσίου και να ενισχύουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Σε αυτήν την περιοχή τα προβλήματα εγκληματικότητας ήταν πολύ μεγάλα. Η παρουσία της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό έχει διορθώσει κάπως τα πράγματα. Οι πολίτες, όμως, φοβούνται ότι αύριο μεθαύριο που θα φύγουν τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες, τα προβλήματα θα επανέλθουν. Εμείς πιστεύουμε ότι ο αστυνόμος πρέπει να είναι παρών στη γειτονιά, κάθε μέρα, όλο το χρόνο και όχι μόνο τις μέρες που είναι εδώ οι κάμερες ή οι πολιτικοί».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού να δίνονται επιδόματα τέκνων στους Ρομά, μόνο όταν διασφαλίζεται και επιβεβαιώνεται η παρακολούθησή και συμμετοχή των ανήλικων παιδιών στο σχολείο.

Ναι ο πολίτης έχει ανάγκη παροχής των καλύτερων δημοσίων υπηρεσιών στην Aστυνομία, στην Παιδεία, στην Υγεία όμως αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι και τα μόνα πεδία που ο πολίτης έχει ανάγκη. Γιατί αυτή η εμονή με το διαχωρισμό των δημοσίων υπηρεσιών και των ίδιων των δημοσίων υπάλλήλων στην τελική,σε καλές και κακές  ή σε χρήσιμες και άρχηστες ;  Μ… αυτό μου θυμίζει της νεοφιλελευθερες απόψεις για το καλό και μικρό κράτος, αυτό το επιτελικό κράτος . Και ποιος θα αποφασίσει στο τέλος ποιες δημόσιες υπηρεσίες είναι οι «νεκρές»;