Σήμερα αναμένεται η επίδοση των απολύσεων στους εργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που αναμένουν να μάθουν από επίσημα χείλη για το εργασιακό τους μέλλον μετά την εκκαθάριση του Συγκροτήματος. Από το μεσημέρι της Τετάρτης, δε λειτουργούν τα σάιτ των Νέων και του Βήματος.

Ξεκινά η διαδικασία των απολύσεων

Την Πέμπτη στις 12.00 έχουν κληθεί οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ στη «Μιχαλακοπούλου» προκειμένου να λάβουν τις απολύσεις όπως τους ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ειδικός διαχειριστής που ανέλαβε την εκκαθάριση του Συγκροτήματος.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του με την αγωνία των εργαζομένων να χτυπάει «κόκκινο» καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα προσληφθούν από την καινούργια εταιρεία που θα διαχειρίζεται «Τα Νέα» και «Το Βήμα», την «Alter Ego». Ουδείς γνωρίζει και πόσοι από αυτούς θα προσληφθούν.

Ούτε και ποιες θα είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες. Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί διακοπή της έκδοσης των δύο εφημερίδων για ένα χρονικό διάστημα ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση στη νέα κατάσταση.

Εκτός λειτουργίας τα σάιτ των Νέων και του Βήματος

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ιστοσελίδες των Νέων και του Βήματος διέκοψαν τη λειτουργία τους όχι όμως και το in.gr. Σύμφωνα με το portal του ΔΟΛ, τα δύο σάιτ «θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας μέχρι την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος».

Το μήνυμα που εμφανιζόταν στην αρχική τους σελίδα, ήταν: 

tovima.gr

Την ώρα που οι πληροφορίες που φθάνουν είναι συγκεχυμένες, οι εργαζόμενοι μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media, αποχαιρετούν το ΔΟΛ χωρίς να ξέρουν την επόμενη ημέρα που ξημερώνει.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την έντυπη έκδοση των Νέων και του Βήματος καθώς υπάρχουν πληροφορίες για προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας τους. «Τα Νέα» θα κυκλοφορήσουν σίγουρα την Πέμπτη (όχι όμως και την Παρασκευή) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κυκλοφορήσει η έκδοση του «Βήματος», την ερχόμενη Κυριακή.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr