Με αφορμή την ανακοίνωση, την οποίαν εξέδωσε την Τρίτη 22 Αυγούστου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με την πρόσβαση των καρκινοπαθών στις αναγκαίες θεραπείες, ο αντιπρόεδρος της  ΠΟΕΔΗΝ Τάκης Παντέλης δηλώνει τα εξής στο ygeia360.gr:

«‘Αλλη μια «θανατηφόρα» ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο της  «συνεργασίας» με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Μετά την ανακοίνωση για τους «ακαταλόγιστους» -και τη πρότασή της για εγκλεισμό των ασθενών στις φυλακές ( που μας γυρνάει στην εποχή του Μεσαίωνα…)- άλλη μια ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα, με θέμα  τη πρόσβαση των ασθενών με καρκίνο σε προγράμματα θεραπείας. Η προσέγγιση ενός τόσου σοβαρού ζητήματος με όρους  «Πρώτου Θέματος» και «Μακελειού» δείχνει τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί -και στοχεύει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Άλλη μια ανακοίνωση με «εκτιμήσεις» που δεν προκύπτουν από πουθενά, «νούμερα και αριθμούς» που δεν τα γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι σύλλογοι των ασθενών, μια πλήρη καταστροφολογία για τις δομές του ΕΣΥ, συνδέτουν μια ανακοίνωση -‘οπως οι υπόλοιπες- με τη ίδια στόχευση: Η καταστροφή που έχει φέρει στην Υγεία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι θλιβερό- και προσβλητικό ταυτόχρονα – για τους εργαζόμενους στην Υγεία, τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες ομάδες ασθενών στη πρόσβαση και στη θεραπεία στο ΕΣΥ, να αναδεικνύονται από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ με τέτοιο τρόπο  , με στόχο  να υπηρετήσουν για άλλη μια φορά  την αντιπολιτευτική παρέμβαση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Υγείας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία αποδεικνύονται ανίκανοι να αναδείξουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα της Υγείας,και να υπερασπιστούν το θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΔΗΝ».

ΠΗΓΗ: ygeia360.gr