Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2017 στις 18:30 ενάντια «στα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα εξαϋλώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας».

Στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, για μία ακόμα φορά, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ακραία λιτότητα, την ώρα που η συγκυβέρνηση, συμφωνώντας επί του πρακτέου με τους δανειστές σε ένα τέταρτο μνημόνιο, κλείνει τα μάτια στις ήδη ολέθριες συνέπειες των προηγούμενων σε βάρος της μισθωτής εργασίας και παίρνει αποφάσεις που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ήδη τεράστια ανεργία, ρίχνουν για μια ακόμη φορά τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και προσπαθούν να εξουδετερώνουν τα μέσα συλλογικής δράσης.

Δεν παραδινόμαστε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που διέλυσαν τα συλλογικά εργατικά δικαιώματα.
  • Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες οφείλει να είναι διαρκής, έμπρακτος και απαρέγκλιτος, σε πείσμα όλων των παρεμβάσεων και των προσπαθειών καταστρατήγησης του Ν.1264/82. Κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αυτονομίας των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και κάθε επιδίωξη χειραγώγησής τους από κόμματα κυβέρνηση και εργοδότες, θα βρίσκει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι.
  • Οριστικό τέρμα στην αφαίμαξη των συνταξιούχων κι επιστροφή των παράνομων περικοπών. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Απεμπλοκή των κυβερνήσεων από τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Καθολική ισχύ του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας του συνόλου των όρων τους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750€.
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων από το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  • Εντατικοποίηση και έμπρακτη προώθηση των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. καθώς της απλήρωτης εργασίας.

Για όλα αυτά, η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι απολύτως αναγκαία ώστε να διεκδικήσουμε δυναμικά και ισχυρά τα κοινά μας αιτήματα και να επιτύχουμε αλλαγές φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημοκρατικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, που βίαια και υποκριτικά μάς αφαιρέθηκαν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤ. ΚΕΝΤΡΟ.

ΠΗΓΗ: corfupress.com