Συγκρατημένα αισιόδοξοι με τις εξελίξεις που προανήγγειλαν κυβερνητικά στελέχη για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΛΒΟ δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, με τον πρόεδρο των 336 εργαζομένων της, Θόδωρο Αλιόγκα, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στα λόγια, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μας τα είπαν μια χαρά. Μένει να δούμε τις πράξεις».

‘Οπως επισήμανε ο ίδιος, σήμερα οι 336 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας με τα προαναφερόμενα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και «ομόφωνα αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι και την άλλη εβδομάδα, για εξελίξεις. Μετά, σε νέα μας συνεδρίαση θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας».

Πάντως, όπως επισήμανε ο ίδιος, στη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συλλαλητήριο που προγραμμάτισαν εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών τάξεων για το προσεχές Σάββατο 9/9 το απόγευμα, με αφορμή την τελετή εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ