Αγαπητή συναδέλφισσα – συνάδελφε

Οι εκλογές που σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν στον ΕΦΚΑ για την ανάδειξη των δυο εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, είναι πολύ σημαντικές. Πρόκειται για την εκλογή των δυο (2) συναδέλφων μας που θα μας εκπροσωπούν στο νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ταμείου.

Εμείς στις εκλογές αυτές δεν ζητάμε την ψήφο σας σαν ένα ακόμη συντεχνιακό σχήμα, ούτε σαν μια παρέα από ετερόκλητους παράγοντες και «παραγοντίσκους» του χώρου των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς αρχές και θέσεις . Επίσης δεν ζητάμε την ψήφο σας σαν ένα νέο- συντηρητικό ψηφοδέλτιο που κηρύττει δήθεν την «επανάσταση» εναντίον όλων, αλλά κατ ουσία στηρίζει πλήρως τις θέσεις της «ιερής συμμαχίας» Μητσοτάκη – Φώφης για νέες διαθεσιμότητες, απολύσεις, μείωση του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις.

Το ψηφοδέλτιό μας συγκροτήθηκε στη βάση πολιτικών – ριζοσπαστικών κριτηρίων, χαρακτηριστικών και θέσεων, πάνω στα πάγια αιτήματα που παλεύει το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, χωρίς όμως να έχει ως κριτήριο συμμετοχής σε αυτό την κομματική ένταξη καθενός υποψηφίου. Όπως συμβάλαμε, με ενότητα και αγωνιστικότητα, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.

Δεν θα επιτρέψουμε, να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να ισχύσει υποχρεωτική κινητικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετακινηθεί υποχρεωτικά κανένας εργαζόμενος εκτός νομού κατοικίας.

Ο υποψήφιος ή οι υποψήφιοι που με την ψήφο σας θα εκλεγούν από την παράταξή μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δεσμευόμαστε δημόσια έναντι όλων σας, ότι θα λειτουργήσουμε με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητα, της αξιοκρατίας και της συλλογικότητας, τόσο με την ψήφο μας όσο και με έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων μας για τις αποφάσεις που θα λαμβάνει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Αγαπητή συναδέλφισσα – συνάδελφε

Υπήρξε μια αδικαιολόγητη «εμμονή» της πολιτικής ηγεσίας στην πλήρη έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ από την 1/1/2017, δίχως καμιά φροντίδα για την διατήρηση των μεταβατικών δομών σε μια εύλογη μεταβατική περίοδο. Αυτό οδήγησε το Ταμείο σε κατάσταση χάους και αποδιοργάνωσης. Την κατάσταση αυτή την βιώσαμε και την βιώνουμε με επώδυνο τρόπο από κοινού, εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Ταμείου.

Επίσης ήταν μεγάλα λάθη της πολιτικής ηγεσίας ο μη ορισμός εκπροσώπων εργαζομένων στην επιτροπή δημιουργίας του Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ. Ο ΕΦΚΑ, για να γίνει ο σύγχρονος εκείνος φορέας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, που πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ονειρευόμαστε και επιδιώκουμε, έχει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Σήμερα δυστυχώς βρισκόμαστε μόνο στην αρχή αυτού του στόχου, με δεκάδες προβλήματα και δυσκολίες, χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πληροφοριακό σύστημα, χωρίς σύγχρονο και ενιαίο κανονισμό παροχών, ακόμη και χωρίς αναλώσιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η κατάσταση αυτή έχει λάβει τραγικά χαρακτηριστικά κυρίως στις υπηρεσίες της επαρχίας.

Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση, έχουμε την εμπειρία, την διάθεση αλλά και την δύναμη να διατηρήσουμε όρθιο και ζωντανό το σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Αγαπητή συναδέλφισσα – συνάδελφε

  • Είμαστε κατηγορηματικοί στην θέση μας ότι στον ΕΦΚΑ δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και καμιά θέση εργασίας. ανεξαρτήτως κατηγορίας ή κλάδου Ο ΕΦΚΑ έχει μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό καθώς στα Ταμεία έχουν χρόνια να γίνουν νέες προσλήψεις και πρέπει να προγραμματίσει άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Θεωρούμε ότι στο θέμα αυτό όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου του ΕΦΚΑ πρέπει να είμαστε απόλυτοι στις θέσεις μας, ενωμένοι και αποφασισμένοι γιααγώνα μέχρι τέλους.
  • Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και αντι παλέψαμε και στην πράξη κάθε απόπειρα μετατροπής ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ (όπως έγινε στο ΤΣΜΕΔΕ) ως δήθεν λύση στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Είμαστε κατηγορηματικοί στην κάλυψη των θέσεων ευθύνης μόνο μέσω κρίσεων και όχι με την διαδικασία της ανάθεσης. Η κυβέρνηση αυτή, παρότι η ίδια ψήφισε ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, δεν έπραξε όσα θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην έχουν μέχρι και σήμερα πραγματοποιηθεί οι κρίσεις Γενικών, Διευθυντών και Προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο.
  • Πάγια θέση μας ήταν και είναι η ύπαρξη «κοινωνικής πλειοψηφίας» σε όλα τα Δ.Σ των ασφαλιστικών φορέων και όχι κυβερνητικός έλεγχος.
  • Είναι αναγκαία η διαδικασία διαρκούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης όλων των υπαλλήλωντου ΕΦΚΑ μέσω της δημιουργίας ανάλογων για ασφαλιστικό Ταμείο σεμιναρίων.

Αγαπητή συναδέλφισσα – συνάδελφε

Αυτή η ασφυχτική – παρανοϊκή μέγγενη της ακραίας λιτότητας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που στην χώρα μας έχει επιβληθεί με ιδιαίτερη αγριότητα μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων, πρέπει επιτέλους, με τους διαρκείς αγώνες των ευρωπαϊκών λαών, εργαζομένων και της κοινωνίας, να συντριβεί. Αυτές οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας στην χώρα μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνοδεύτηκαν από απολύσεις και διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών, αύξηση ωραρίου εργασίας, απαξίωση του ρόλου του δημόσιου τομέα και των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, πρωτοφανή ανεργία και καταστολή .

Αυτή η κατεύθυνση είναι ζήτημα ζωής θανάτου να αναστραφεί άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, το ασφαλιστικό σύστημα – με αυτό το πρωτοφανές ποσοστό ανεργίας, μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης – θα κινδυνεύει με διαρκή κατάρρευση.

Αγαπητή συναδέλφισσα – συνάδελφε

Για να αποκτήσει η παρέμβασή μας σαν εργαζόμενοι την μεγαλύτερη δυνατή δυναμική και παρεμβατικότητα, είναι άμεση ανάγκη όλες οι παρατάξεις να αποφασίσουμε , την  δημιουργία, σε σύντομο χρόνο, ενός ενιαίου συλλόγου εργαζομένων ΕΦΚΑ. Αυτό αποτελεί τόσο απαίτηση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ όσο και μεγάλη αναγκαιότητα των δύσκολων καιρών μέσα στους οποίους πορευόμαστε.

Mε αυτές τις σκέψεις και μπροστά στο τεράστιο εγχείρημα της δημιουργίας του νέου φορέα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ, (με όλα τα προβλήματά του) καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος μαζικά σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία της εκλογής των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Μονίμων και Αορίστου χρόνου).

Γιατί στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή , αυτή της δημιουργίας του νέου φορέα, χρειαζόμαστε σοβαρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική εκπροσώπηση.

Γιατί η προάσπιση των υπηρεσιακών συμφερόντων όλων χωρίς διακρίσεις των  συναδέλφων/ ισσών με δικαιοσύνη , αμεροληψία και διαφάνεια δεν αποτελεί “εξυπηρέτηση” αλλά απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα .

Γιατί στην δίνη της κρίσης κανένας συνάδελφος-εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ δεν πρέπει να βρεθεί  ούτε στιγμή μόνος του.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Ενωτική Δυναμική Αγωνιστική  Ανατροπή ΕΦΚΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ χρειάζεται Ταυτότητα ή Βιβλιάριο ασθενείας

Δείτε ΕΔΩ τη Διακήρυξη και το Ψηφοδέλτιο