Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του από 30/08/2017 Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/9/2017 από τις 12.30μμ μέχρι την λήξη του ωραρίου. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στην είσοδο της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, επί της οδού Βασ. Ηρακλείου 38, την ώρα της συνάντησης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. με τους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. στην Φορολ. Περιφέρεια, παρουσία της Υφ. Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.

Σε συνέχεια του εγγράφου μας προς την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, με τις υπογραφές των 177 συναδέλφων ελεγκτών του συλλόγου μας, διαπιστώνεται ότι το σοβαρότατο ζήτημα της άρσης της ποινικής, πειθαρχικής και αστικής ευθύνης  παραμένει άλυτο. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις τα οργανωμένα συμφέροντα καταφέρονται εναντίον του φοροελεγκτικού μηχανισμού με μηνύσεις και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλων ζήλο κλπ. υποχρεώνοντας τους συναδέλφους να εμπλακούν σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με τα νομικά τους οπλοστάσια, υπερασπιζόμενοι την υπηρεσία και τους εαυτούς τους… με δικά τους έξοδα!!!

Παράλληλα οι επιθέσεις εναντίον των εφοριακών υπαλλήλων λαμβάνουν πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας. Προπηλακισμοί, απειλές, επιθέσεις, τραυματισμοί αλλά και χρήση ένοπλης βίας, με σκοπό την εδραίωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας, είναι η καθημερινότητα μας στη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής. Στην πραγματικότητα το ηθικό των εργαζομένων δέχεται ένα ισχυρότατο πλήγμα.

Οι υποσχέσεις, οι εξαγγελίες που μένουν στα χαρτιά και οι καλές προθέσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας δεν βοηθούν ούτε μπορούν να μας καθησυχάσουν.

Επιπλέον, η μισθολογική εξομοίωση των νέων συναδέλφων παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. παραμένει ανεκπλήρωτη δέσμευση με αποτέλεσμα νέοι συνάδελφοι να οδηγούνται ακόμα και σε παραιτήσεις.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   Κούπκας Μιχάλης                                                 Ράπτου  Όλγα

Εδώ η Ανακοίνωση