Το ποιες προσλήψεις συμβασιούχων είναι εντός του κανόνα 1 προς 4 και ποιες δεν είναι εξήγησε μιλώντας στο Real fm η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Όπως είπε «ο κανόνας προσλήψεων υπάρχει για τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι συμβασιούχοι που πληρώνονται από τα ανταποδοτικά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό

Όταν οι συμβάσεις είναι από τον κρατικό προϋπολγισμό, μετρούν και αυτές. Αυτές όμως δεν είναι. Είναι από τα ανταποδοτικά τέλη. Είναι από φόρο των πολιτών», κατέληξε.

Δηλαδή, με απλά λόγια, σύμφωνα με την υπουργό οι προσλήψεις για την καθαριότητα των δήμων πρέπει να μην συμπεριλαμβάνονται στον κανόνα, άποψη για την οποία, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα επιχειρήσει να πείσει και την τρόικα, ώστε οι 5.000 και πλέον προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που έχει προαναγγείλλει ο Π. Σκουρλέτης, να μην μετρήσουν στον κανόνα.

Αντίθετα, η μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται πολλά χρόνια στο Δημόσιο (όπως στο Βοήθεια στο Σπίτι, σε Κοινωνικές Δομές δήμων, Πανεπιστήμια κλπ), για την οποία, επίσης, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, θα γίνει με βάση τον κανόνα, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζόμενων αμείβεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr