Ο δράστης διατηρούσε καφετέρια στο Περιστέρι που είχε κλείσει εδώ και τρία χρόνια και έκτοτε συνέχιζε να εμφανίζει εικονικές προσλήψεις για την κλειστή του επιχείρηση, ώστε να εισπράττει τα επιδόματα μέσω ΟΑΕΔ.

Εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ηλεκτρονική απάτη που γινόταν εδώ και σχεδόν 3 χρόνια σε βάρος του ΙΚΑ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου, για απάτη κατά εξακολούθηση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Γαλατσίου, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα υπέβαλλαν κατ’ εξακολούθηση ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις κατά τα έτη 2014 και 2015, για λογαριασμό εταιρείας που είχε παύσει τη λειτουργία της το 2014.

Πιο αναλυτικά, μέσω των επίμαχων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, δηλώνονταν από τον ιδιοκτήτη καφετέριας στο Περιστέρι που είχε κλείσει, ψευδώς εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα εικονική ασφάλιση και να λαμβάνει τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές που προκύπτουν από αυτήν (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ), μέσω των σχετικών επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ενδελεχή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών ιχνών και δεδομένων, ταυτοποιήθηκε ότι οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις υποβλήθηκαν από τον 42χρονο, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή και άλλων δραστών συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: news247.gr