ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σήμερα 26.9.2017 και ώρα 11.00 π.μ. κατά τη διάρκεια των εκλογών του κλαδικού μας Σωματείου, πολυάριθμη ομάδα κρούσης του ΠΑΜΕ με μπροστάρηδες τους επικεφαλής του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΚΑ εισέβαλλαν στην αίθουσα των αρχαιρεσιών, και με τραμπουκισμούς, απειλές και ένα πρωτοφανές για τα χρονικά των συνδικάτων bullying προς την εφορευτική επιτροπή και τους δικηγόρους,  θέλησαν τσαμπουκαλίδικα να σταματήσουν τις εκλογές.

Ειδικά, ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ άσκησε απίστευτο τρομοκρατικό bullying ακόμα και με σεξιστικά υπονοούμενα στις γυναίκες  μέλη της εφορευτικής επιτροπής και στις δικαστικές αντιπροσώπους / δικηγόρους μέλη του ΔΣΑ.

Από κοντά του 20 και πλέον κομματικοί τραμπούκοι του ΠΑΜΕ που είχαν εισέλθει στην αίθουσα, βιαιοπραγούσαν εναντίον όλων όσων ήταν μέσα στην αίθουσα ψηφοφορίας, και όσων προσπάθησαν να υπερασπιστούν το δημοκρατικό δικαίωμα του Σωματείου να κάνει τις εκλογές του.

Παραληρώντας, βρίζοντας χυδαία, όντας σε μια κατάσταση τυφλής επιθετικότητας και με ταυτόχρονη εντολή των επικεφαλής τους από ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και ΕΚΑ επιτέθηκαν με λυσσαλέα  χτυπήματα σε μέλη των διοικήσεων της ΟΙΥΕ και του ΕΚΑ, προφανώς διότι θέλουν να εξαφανίσουν το Σωματείο μας από τα Β’ βάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Αυτή η τρομοκρατία, αυτό το bulling, αυτή η επίθεση σε ανυπεράσπιστες εργαζόμενες γυναίκες, αυτές οι βιαιότητες εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών, δε μπορεί να χαρακτηρίζουν το ΠΑΜΕ και πάνω από όλα τον πολιτικό του φορέα.

Είναι έξω από κάθε λογική, είναι έξω από κάθε δεοντολογία, είναι έξω από κάθε ηθική!

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι !

Αποτελούν επικίνδυνα άτομα για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Συγκροτούν ουσιαστικά  μια  συνδικαλιστική  συμμορία βίας ενάντια σε κάθε δημοκρατική διαδικασία που δεν μπορεί να την ελέγξουν και να τη χειραγωγήσουν.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, το ΕΚΑ και  κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις,   να καταδικάσουν τώρα και χωρίς αστερίσκους τη σημερινή βίαια απρόκλητη επίθεση που δεχθήκαμε από τις οργανωμένες ομάδες κρούσης του ΠΑΜΕ.

Να υπερασπίσουν το δικαίωμα μας στην ελεύθερη έκφραση και ελεύθερη εκλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων του κλάδου μας.

Κάθε άλλη «μεσοβέζικη» λύση, θα τους εντάξει αυτόματα στο μπλοκ της συνδικαλιστικής τρομοκρατίας των εργαζομένων.

Εμείς συνεχίζουμε!

Ασκούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα χωρίς να τρομοκρατούμαστε.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ στις κάλπες μέχρι τις 29.9.2017.