Από τη Πέμπτη 21/9 το μεσημέρι έχει τεθεί σε Διαβούλευση, από το Υπουργείο Υγείας, Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για τη λειτουργία της Ε.Ν.Ε και άλλες διατάξεις για το Νοσηλευτικό Κλάδο.

Οι διατάξεις για τη λειτουργία της Ε.Ν.Ε είναι οι Προτάσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος από το 2005!!! για μια Δημοκρατική Ε.Ν.Ε, χωρίς αποκλεισμούς και μηχανισμούς.

Η Διευθέτηση, για το ποιος Προΐσταται, στις Θέσεις Ευθύνης, διεκδίκηση από το 2012, όταν με Πραξικοπηματικό  τρόπο, οι Οργανισμοί Λοβέρδου κατήργησαν όσα προέβλεπε ο 2071/92.

Η Σύσταση του Ενιαίου Κλάδου –διαχρονικό αίτημα- του Συνδικαλιστικού Κινήματος για το Νοσηλευτικό Προσωπικό, επιτέλους υλοποιείται!!!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ, ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφισμένα από ΟΛΕΣ τις Παρατάξεις, που οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ , όχι μόνο δεν τα υλοποιούσαν, αλλά με Νομοθετικές παρεμβάσεις εξυπηρετούσαν –ειδικά για την Ε.Ν.Ε – τα «δικά τους παιδιά»

Γιατί άραγε εδώ και 5 ημέρες ο Πρόεδρος και η Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και οι συνοδοιπόροι τους (ΜΕΤΑ) έχουν μείνει Άφωνοι; Ούτε Ανακοίνωση, ούτε Αναφορά στα site;

Δεν το βρίσκουν το Νομοσχέδιο ή δεν θέλουν να χαλάσουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει – με τη Ε.Ν.Ε- για αλληλοϋποστήριξη στις επικείμενες εκλογές Ε.Ν.Ε και ΠΟΕΔΗΝ;

Εμείς, με ανακοίνωση και παρεμβάσεις μας ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ το Νομοσχέδιο και θα καλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές να αγωνιστούν για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο.

Περιμένουμε το Πρόεδρο και τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και τους συνοδοιπόροι τους (ΜΕΤΑ) να βρουν τη φωνή τους και να πάρουν θέση!!! Να στηρίξουν τις Προτάσεις της ΠΟΕΔΗΝ που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις κάνει Νόμο. Περιμένουμε….

Νομοσχέδιο για τη λειτουργία της Ε Ν Ε (word)