Στην πρόσφατη ενημέρωση που δημοσιεύει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) στο πλαίσιο της καμπάνιας payrise.eu παρουσιάζει με στοιχεία την σχέση μεταξύ της πτωτικής τάσης των μισθών και της κερδοσκοπίας των εταιριών.

Η ενημέρωση της ETUC είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική στα στοιχεία που δίνει για τη μακρόχρονη πτωτική πορεία του μερίσματος των αμοιβών των εργαζομένων στο οικονομικό αποτέλεσμα: Το 1976 το ποσοστό του παραγόμενου πλούτου που αποδίδονταν στην αμοιβή της μισθωτής εργασίας έφτανε στο 73%. Σήμερα το ποσοστό αυτό μόλις που φτάνει το 63%, 10 μονάδες κάτω . Το επιχείρημα της Συνομοσπονδίας στέκεται ιδιαίτερα στο ότι η αύξηση της παραγωγικότητας μέσα σε 40 και πλέον χρόνια δεν κατανεμήθηκε ισότιμα, και ότι ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο του οικονομικού προϊόντος αποδίδετε σε κέρδη. Η ενημέρωση παρουσιάζει με γραφήματα, πως αυτά τα υπερκέρδη «πέταξαν» προς τους μετόχους, την ίδια στιγμή που οι επενδύσεις στην εργασία μειώνονταν. Αυτό σημαίνει ότι ένα αυξανόμενο μερίδιο του πλούτου έχει εκτραπεί από την πραγματική οικονομία και αποδίδεται απευθείας στους μετόχους. Πρόκειται για ξεκάθαρη εταιρική απληστία και κερδοσκοπική διαχείριση του μεγάλου επιχειρηματικού τομέα. Λειτουργεί προς όφελος των πλουσιότερων και εις βάρος των ανθρώπων που εξαρτώνται από τους μισθούς . Ακόμη και μετά την κρίση του 2007-2008, τα μερίσματα που καταβλήθηκαν στο υ ς μετόχους στην Ευρώπη συνέχισαν να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από το ΑΕΠ. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι αυξήσεις στα μερίσματα που καταβάλλονται στους μετόχους τα τελευταία χρόνια υπερέβησαν την αύξηση των νέων επενδύσεων σε εταιρείες.
-Το 2016, σε 7 κράτη μέλη της ΕΕ, οι αμοιβές των εργαζομένων σε πραγματικά μεγέθη ήταν χαμηλότερες από ότι 8 χρόνια πριν. Σε 18 χώρες η πραγματική αύξηση των μισθών ήταν χαμηλότερη στο διάστημα 2009—2016 από ότι μεταξύ 2001— 2008.

«Οι μισθοί πρέπει να ακολουθούν την παραγωγικότητα», διατείνονται οι εργοδότες. Αυτό που δεν λένε είναι ότι η παραγωγικότητα αυξάνεται για πάνω από 30 χρόνια ταχύτερα από την αύξηση των μισθών απαντά η ETUC.

Οι αμοιβές των διευθύνοντων συμβούλων είναι εκατό φορές πάνω από το μέσω μισθό στην ΕΕ. Στις ΗΠΑ είναι 354 φορές πάνω από το μέσο μισθό, στη Γερμανία 147 φορές, στην Ισπανία 127. Αυτές είναι οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ψαλίδα μεταξύ υψηλότερων και χαμηλότερων αμοιβών.

Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στηρίζουν την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 21/9 η ETUC για εξάλειψη της μισθολογικής ανισότητας Δυτικής – Ανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης.

(ΔΤ της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση ETUCE)

Σήμερα, 21 /9/2017, η ETUC στο πλαίσιο της εκστρατείας Pay Rise για την αύξηση των μισθών, ξεκινά μια καινούρια δράση που επικεντρώνει στις μισθολογικές διαφορές της Αν. και κεντρικής Ευρώπης και των Δυτικών χωρών. Η δράση υποστηρίζεται από το κείμενο εργασίας του ETUI, του Ινστιτούτου της ETUC, με τον τίτλο, ‘Τι υποκινεί τα μισθολογικά χάσματα στην Ευρώπη;’ Το κείμενο υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση λειτούργησε ανασταλτικά στην προς τα πάνω σύγκλιση των συνθηκών διαβίωσης Αν. & Κεντρικής Ευρώπης και Δύσης, με αρνητικά αποτελέσματα για τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις σε αυτές τις χώρες. Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ίδιων κλάδων εντός της Ευρώπης, αποτελεί απειλή για την κοινωνική δικαιοσύνη, την βιώσιμη ανάπτυξη και το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης. H ETUCE εδώ και χρόνια μάχεται για την αύξηση στην κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές διαπραγματεύσεις και των μισθολογικών αυξήσεων στην Αν. και κεντρική Ευρώπη μέσα από το δίκτυο CEENET στοχεύει στην αφύπνιση των ευρωπαίων εταίρων για τις χαμηλές απολαβές των εκπαιδευτικών συναδέλφων τους στις χώρες αυτές.
Στη μελέτη που διεξήγαγε το 2016 η ETUCE, έδειξε ότι οι μισθοί για το 53% των δασκάλων είναι κάτω από το μέσο μισθό. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, η υποβάθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κοινωνικού διαλόγου στην ΟυγγαρίαΡουμανίαΜολδαβίαΟυκρανίαΤσεχία και πρόσφατα στην Σερβία έδωσε έναυσμα για μαζικές εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις όπου τα συνδικάτα ζητούσαν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες .

ΠΗΓΗ: ypallhlos.wordpress.com, ETUC