Την αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, τα εργασιακά δικαιώματα τα τελευταία χρόνια έχουν ελαχιστοποιηθεί, με αποτέλεσμα το μέτρο αυτό να αναγκάσει πολλούς να δουλεύουν χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης τονίζουν ότι οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, είναι οι πολυεθνικές και τα μεγάλα πολυκαταστήματα καθώς η εφαρμογή του μέτρου έχει στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας αναφέρεται:

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, εκφράζει την αντίθεση του, στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Οι σημερινές πολιτικές  έχουν ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30%, έχουν ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα έρχονται να καταργήσουν και την αργία τη Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για “shopping therapy” και κατανάλωση, αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας τραπεζοϋπαλλήλους να πουν ΟΧΙ στα Κυριακάτικα ψώνια, αξιοποιώντας τις Κυριακές τους πιο εποικοδομητικά οικογενειακά και ξεκούραστα, γιατί που ξέρουμε, ίσως έρθει και η δική μας σειρά, να εργαζόμαστε τις Κυριακές στα Τραπεζικά Καταστήματα

ΠΗΓΗ: efsyn.gr