Την απόλυση έξι εργαζομένων ανακοίνωσε η εταιρεία «Μόρνος». Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας νομού Βοιωτίας «ο Σπάρτακος» την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι η «ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ» γνωστοποίησε στο Επιχειρησιακό Σωματείο ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 6 εργαζομένων, 3 λιθογράφων, ενός σχεδιαστή, ενός συντηρητή και ενός χειριστή ΜΕ.

Άμεση ήταν η απάντηση του Επιχειρησιακού Σωματείου που κήρυξε 2ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 2 Οκτώβρη, ενώ σε Γενική Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις για τον καθορισμό της περαιτέρω δράσης των εργαζομένων.

Το Σωματείο, στην ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Η “ΜΟΡΝΟΣ” επικαλέστηκε “μείωση κόστους”. Πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι εργάζονται αρκετά χρόνια στην Εταιρεία και αμείβονται με την επιχειρησιακή ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση που είχε ζητήσει το Επιχειρησιακό Σωματείο στις αρχές του Σεπτέμβρη από τη μια η εργοδοσία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απολύσεων -από την ίδια- και από την άλλη διακήρυξε ότι στρατηγική της στόχευση είναι “η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της”.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της “ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ” και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των γενικότερων επιχειρηματικών της σχεδιασμών που στοχεύουν στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης, με πιο φτηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα δικαιώματα. Και συνεπώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η επιχειρησιακή ΣΣΕ θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Αυτό πραγματικά σημαίνει για την εργοδοσία ο όρος “βελτίωση της ανταγωνιστικότητας”.

Άμεση ήταν η απάντηση του Επιχειρησιακού Σωματείου και όλων των συναδέλφων στην αναγγελία των απολύσεων, που σταμάτησε η παραγωγή με την πραγματοποίηση 2ωρων στάσεων εργασίας σε όλες τις βάρδιες οι οποίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη, όπου σε Γενική Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω.

Απαιτούμε από τη “ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ” να ανακαλέσει τις απολύσεις και από το ΣΕΠΕ Θήβας και το υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση μπροστά σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις. Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων και θα είμαστε δίπλα τους».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr