Στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν,  οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών.

Ο σύλλογος εργαζομένων αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να προσθέσει επιπλέον εφημερίες στο νοσοκομείο από 1/10/2017, υποστηρίζοντας ότι το ψυχιατρικό κατάστημα τίθεται πλέον σε καθημερινή 24ωρη εφημερία από την 1η Φεβρουαρίου και μετά.

Μέχρι σήμερα το «Δρομοκαΐτειο» εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Πέμπτη), εισάγοντας κατά μέσο όρο 70 ασθενείς με εισαγγελική παραγγελία-εντολή εκ των οποίων το 50%, λόγω έλλειψης κενών κλινών νοσηλεύονται στα χρόνια τμήματα, στο γηροψυχιατρικό, σε κλίνες ασθενών με θεραπευτική άδεια ή σε κλίνες ασθενών που έχουν φύγει από το νοσοκομείο χωρίς έγκριση του θεράποντα ιατρού.

«Μετά από κάθε εφημερία στα τμήματα οξέων περιστατικών υπάρχει πλειάδα κλινοστατισμένων ασθενών οι οποίοι έχουν εισαχθεί με εισαγγελική παραγγελία. Οι οργανικές θέσεις του προσωπικού αν και είναι 1.400, στο Νοσοκομείο υπηρετούν 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωση κατηγορώντας το υπουργείο Υγείας ότι αγνοεί καθιστά τη λειτουργία του νοσοκομείου μη ασφαλή για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr