Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Ακρόπολη την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε από του έκτακτους εργαζομένους καθαριότητας στο υπουργείο Πολιτισμού. Ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους που τους οφείλονται από τον Ιούνιο και μετά.

Με το μήνυμα «Όχι στην απλήρωτη εργασία. Μόνιμη και σταθερή εργασία, όχι στις απολύσεις», το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, που κηρύσσει για την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημερί έως και τις 3.30 το απόγευμα και καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 12.30 στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο εξηγεί πως η κινητοποίηση γίνεται επειδή «το έκτακτο προσωπικό καθαριότητας του ΥΠΠΟΑ παραμένει απλήρωτο επί 4 μήνες».

«Οι συνάδελφοι, με την εργασία τους κατά τη διάρκεια της απαιτητικής καλοκαιρινής περιόδου, φρόντιζαν ενσυνείδητα την καθαριότητα των πλέον δημοφιλών αρχαιολογικών χώρων. Απαιτούμε άμεση λύση για τους συναδέλφους καθαριστές. Ζητάμε την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Ιούνη και έπειτα», καταλήγει.

ΠΗΓΗ:efsyn.gr