ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Στις 5 Οκτωβρίου δικάζεται η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα μετά από μήνυση αστυνομικού των ΥΜΕΤ ο οποίος είναι ήδη υπόδικος για σοβαρό τραυματισμό δύο καθαριστριών της Ευαγγελίας Αλεξάκη και της Βάσω Γκόβα, στις 10 Ιουλίου 2014 κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σαν να μην έφτανε η βία που ασκήθηκε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ,  αντιστρέφοντας τα γεγονότα και διαψεύδοντας δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και προχώρησε στη σύλληψη της απολυμένης καθαρίστριας που διεκδικούσε πίσω τη δουλειά και τη ζωή της.

Ο αγώνας των καθαριστριών ενάντια στην τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έκανε παγκόσμια γνωστούς τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα των μνημονίων, για ζωή και αξιοπρέπεια, ήταν υποδειγματικός γιατί:

απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλεύουν και να νικάνε όταν έχουν το λαό αλληλέγγυο στο πλευρό τους.
ανέτρεψε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Υπ. Οικονομικών.
Τα αιτήματα των καθαριστριών για αξιοπρέπεια, για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ονειρεύονται και να ελπίζουν, είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζει σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές συνεχίζουν να διογκώνουν τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά και την καταστολή. Για αυτό, απέναντι στη βία της εξουσίας και των μνημονίων, απαντάμε με δυναμικούς, ενωτικούς παλλαϊκούς αγώνες.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη της στις καθαρίστριες και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10:00πμ, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8, αίθουσα 2).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί:

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Δελτίο Τύπου – Αλληλεγγύη στην καθαρίστρια Βάσω Γκόβα