Σήμερα 4-10-2017 συγκαλείται συμβούλιο στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας προκειμένου να συζητηθούν οι απόψεις μας αναφορικά με την τροποποίηση του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και του Οργανισμού των Δικαστηρίων.

Να θυμίσουμε ότι σε δύο σώματα, την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κλάδου και το τελευταίο συνέδριο της ΟΔΥΕ οι σύνεδροι αποφάσισαν να μη τροποποιηθεί ο Κώδικας και γενικά να μην αλλάξει τίποτα. Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για την Ανατροπή και στα δύο σώματα είχε καταθέσει δέσμη προτάσεων για τη Γραμματεία των Δικαστηρίων του 21ου αιώνα στη λογική της απεξάρτησης των Δικαστικών Υπαλλήλων από την κηδεμονία των Δικαστών. Με ευθύνη όμως κυρίως του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα, για να μην αντικατασταθούν οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια, που η θητεία τους έπιασε τα χρόνια της Χούντας και να εξυπηρετούνται τα ρουσφετάκια τους, με τις αναθέσεις. Ο δικαστικός υπάλληλος, όμως, ήταν έρμαιο των ορέξεων του κάθε δικαστή, με όλα τα αρνητικά που προέκυψαν.

Οι εκλογές τελικά για την ανάδειξη των αιρετών μας  έγιναν, ο Κώδικας αλλάζει, ήδη ξεκίνησαν οι κρίσεις των διευθυντών, με την ΟΔΥΕ να τρέχει πίσω από το άρθρο 48 που με ευθύνη δική της δημιουργήθηκε, γιατί εάν είχαν γίνει οι κρίσεις όταν το προτείναμε, δεν θα υπήρχε η ανάγκη δημιουργίας του άρθρου 48. Και βρισκόμαστε σήμερα στο στρατηγικό κενό, να μην μπορεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας να αλλάξει αποφάσεις του συνεδρίου.

  • ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στις παρατάξεις τις επόμενες 15 ημέρες, να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους για την τροποποίηση του Κώδικα προκειμένου να αλλάξουν οι αποφάσεις του προηγούμενου Συνεδρίου και να τροποποιηθεί ο Κώδικας με το αποτύπωμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Τις απόψεις τις δικές μας τις έχουμε δημοσιοποιήσει στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη, πριν από τρία χρόνια και στο τελευταίο Συνέδριο και είμαστε έτοιμοι να τις επικαιροποιήσουμε.
  • ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ επίσης, στο Δ.Σ. της ΟΔΥΕ να συζητηθούν τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου για να κερδίσουμε αυτά που χάσαμε από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές. Εκτός από το μισθολογικό, να διεκδικήσουμε το μέρισμα από τον διανεμητικό λογαριασμό και το επίδομα ειδικών συνθηκών. Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που αφαίρεσαν σε εμάς που πληρώσαμε την κρίση.
  • Επίσης, καλούμε τους δύο συνδικαλιστές της ΟΔΥΕ που βρίσκονται σε δικαστική εμπλοκή, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της περιόδου 2012-2014 για τη διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας, να αναστείλουν την δραστηριότητά τους στις θέσεις που κατέχουν, στις επιτροπές του υπουργείου, στα υπηρεσιακά συμβούλια, στο ΔΣ της ΟΔΥΕ κλπ. μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                                                      Αθήνα 4-10-2017

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ