ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι μετά την προηγούμενη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας συναποφασίσαμε να στηρίξουμε την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Στην τοποθέτηση μας αναφερθήκαμε στο δικαίωμα επιλογής των συναδέλφων είτε να προχωρήσουν στην διαδικασία αξιολόγησης με συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων βάση της εγκυκλίου που είναι σε ισχύ, είτε να απέχουν— απεργούν βάση της απεργίας- αποχής που έχει εξαγγέλλει ΠΟΕΔΗΝ- ΑΔΕΔΥ και είναι σε πλήρη ισχύ, χωρίς να έχει κριθεί παράνομη ή καταχρηστική. Επίσης δηλώσαμε ότι είμαστε στην θέση να στηρίξουμε με κάθε μέσο όσους εργαζόμενους επιλέξουν να απέχουν και να τους τονίσουμε δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής σε κρίσεις προϊσταμένων εφόσον συμμετέχουν νόμιμα και συνταγματικά σε απεργία που είναι σε ισχύ. Είναι συνταγματικό τους δικαίωμα και προστατεύονται.  Παρόλα αυτά την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων σχετικά με την λειτουργία του νοσοκομείου μας και την αρνητική στάση της διοίκησης του ΓΝ Ηλείας, κυκλοφόρησε ένα έντυπο από την διεύθυνση του νοσοκομείου που ζητούσε να δηλώσει ο κάθε εργαζόμενος τις προθέσεις του, στο γραφείο προσωπικού σχετικά με την αξιολόγηση. Παράλληλα διαδώθει ότι η μη συμπλήρωση της αίτησης αξιολόγησης μπορεί να επιφέρει  την απόλυση του υπαλλήλου!!.  Βάσει της τελευταίας τροπολογίας με αρθμ.πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.14/793/οικ.31809  με ημερομ.27/09/2017 αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι   «ο αξιολογούμενος υποβάλει το αργότερο έως τις 2 -10-2017 το έντυπο αξιολόγησης με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στον Α αξιολογητή..»                                                           

Πέραν της ημερομηνίας αυτής  ο αξιολογούμενος δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλει καμία αίτηση και την σκυτάλη παίρνει ο Α αξιολογητής (προϊστάμενος) ο οποίος είτε αξιολογεί τους υφιστάμενους του ,είτε απεργεί και η διαδικασία προχωρά μετά τις 12-10-2017 στον  Β αξιολογητή.

Δυστυχώς έχουμε  δεχθεί σωρεία αναφορών ότι παρά την παρέλευση της παραπάνω ρητώς οριζόμενης από το νόμο αποκλειστικής δεκαήμερης προθεσμίας, και συνεπεία αφόρητων πιέσεων που ασκούνται στους εργαζόμενους, η αρμόδια Διεύθυνση εξακολουθεί να δέχεται (εκπρόθεσμα) την υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης από αξιολογούμενους, κατά παράβαση του νόμου και σε καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.                                                                                                                                                       Επειδή παρά την σαφήνειά της διατύπωσής  παραβιάζονται οι εφαρμοζόμενες διατάξεις, για λόγους προφανούς πολιτικής-υπηρεσιακής σκοπιμότητας και με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων σε μία χρονική στιγμή συνάδελφοι που το νοσοκομείο δέχεται επίθεση με προσπάθεια υπονόμευσης και αλλοίωσης του ρόλου του.

Καταγγέλλουμε αρχικά στο σωματείο  και στην συνέχεια σε κάθε διοικητική αρχή  αν υπήρξε κατάθεση αίτησης με ανοιχτό πρωτόκολλο μετά της 2 /10 ,αν υπήρξε προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων και τι ενέργειες έκαναν ο πρόεδρος και τα μέλη του σωματίου για να περιφρουρήσουν την απεργία όπως είχαν δεσμευτεί.  Ταυτόχρονα διερωτόμαστε τι εξυπηρετεί η « τρεμούρα »  να σπάσουμε την απεργία και να υποβάλουμε στους ανωτέρους μας τα διαπιστευτήρια μας σε ένα χρονικό σημείο πολύ ύποπτο για την εξέλιξη της νοσηλευτικής μας μονάδας.

Θέλουμε να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ,το νοσοκομείο της Αμαλιάδας πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και ανεξάρτητα. Το να επαναφέρουν οι γνωστοί κύκλοι  τέτοια ζητήματα  κρίνονται ως απαράδεκτα και καλούμε  όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση  και αγωνιστική ετοιμότητα.                                                            

Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε. Καλούμε   το σωματείο να προκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση πριν την καταληκτική ημερομηνία 12 Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία υποβολής αξιολόγησης των Α αξιολογητών και να διερευνηθούν αν υπάρχουν ευθύνες  για παράνομη  πρωτοκόλληση εκπροθέσμων φύλλων αξιολόγησης.