Ζήτησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου να επιπλήξει εκπαιδευτικό γιατί η διδασκαλία του δεν ακολουθεί την ορθόδοξη πίστη και λατρεία

Οι εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν προσπάθεια ιερωμένου στην περιοχή της Σάμης στην Κεφαλονιά να παρέμβει στον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, ο ιερέας ζήτησε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου να νουθετήσει και να επιπλήξει τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό που διδάσκει κοινωνική και πολιτική αγωγή, επειδή δεν ακολουθεί την ορθόδοξη πίστη και λατρεία. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες στην ενορία που λειτουργεί ο συγκεκριμένος ιερωμένος. Όπως λέει η ΕΛΜΕ το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε από την περσινή σχολική χρονιά όπου ένας άλλος εφημέριος έκανε κήρυγμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού σε μαθητές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη και σκοταδιστική την παρέμβαση ιερωμένου στην πόλη της Σάμης Κεφαλονιάς, ο οποίος – εν είδη επιθεωρητή – ζήτησε από το Διευθυντή του τοπικού Γυμνασίου να νουθετήσει – επιπλήξει εκπαιδευτικό, ώστε συγκεκριμένα μαθήματα που διδάσκει (όπως Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή) να γίνονται σύμφωνα με τις αρχές της ορθόδοξης πίστης και λατρείας!!! Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, αφού η παρέμβαση έγινε εν ονόματι ανώνυμων «χριστεπώνυμων γονέων» της ενορίας του και σε συνέχεια περσινού επεισοδίου στο Αργοστόλι, το οποίο έχουμε καταγγείλει, όπου έτερος εφημέριος έκανε κήρυγμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού σε μαθητές, στο όνομα πάντα της υπεράσπισης της ορθόδοξης πίστης. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπερασπίζεται το δικαίωμα της θρησκευτικής συνείδησης και επιλογής, ως ατομικής και οικογενειακής υπόθεση, που δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το σχολείο και την εκπαίδευση. Η υπεράσπιση στο κοινωνικό δικαίωμα όλων των μαθητών στην επιστημονική γνώση δεν συμβαδίζει με τη μεταφυσική ούτε με τη μετατροπή των δημόσιων σχολείων σε ιεροδιδασκαλεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαπιστώνει πως, την ίδια στιγμή που μπαίνουν όλο και περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση αλλά και στην επιστημονική διδασκαλία, «αλωνίζουν» τα σχολεία επιχειρηματίες, «περίεργες» ΜΚΟ και  κληρικοί «με υπερβάλοντα ζήλο», χωρίς κανένα έλεγχο, αναλαμβάνοντας αυτόκλητους ρόλους που φθάνουν μέχρι την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών στην τάξη. Το δήθεν «σύγχρονο» κοσμοπολίτικο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σμίγει με το ανοιχτά σκοταδιστικό στοχεύοντας στη χειραγώγηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Υπάρχει μεγάλη πολιτική και διοικητική ευθύνη για το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα να συνεχίζονται αδιάληπτα και να γενικεύονται τέτοια φαινόμενα. Υπουργείο Παιδείας, ΔΔΕ, Σχολικοί Σύμβουλοι αλλά και Μητρόπολη Κεφαλονιάς οφείλουν να τοποθετηθούν. Οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, έχουν την πρώτη ευθύνη, αφού όχι μόνο δεν προχώρησαν στο διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους αλλά και κάνουν τα «στραβά» μάτια σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει ακόμη ότι, αντικειμενικά,  τέτοιες παρεμβάσεις στα σχολεία συντάσσονται με την αντιδραστική – κρατική «αξιολόγηση» και «κοινωνική λογοδοσία» των εκπαιδευτικών, επιβεβαιώνοντας ότι στρώνεται και διευκολύνεται πολύπλευρα ο δρόμος ΕΕ – κεφαλαίου για «κινητικότητα» και απολύσεις των «ενοχλητικών» εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά και οι σημερινοί μαθητές ως αυριανοί εργαζόμενοι, δεν μπορεί να παρακολουθούν σιωπηλά τις εξελίξεις, άβουλοι φοβισμένοι και υποταγμένοι, ούτε να επικροτούν τις κοσμοπολίτικες ή τις σκοταδιστικές πρακτικές. Ο αγώνας για τη μόρφωση και τη ζωή είναι δίκαιος, έχει αποτελέσματα και δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί. Η γνώση των νόμων της κοινωνίας είναι δύναμη που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συσκοτιστεί και να παρεμποδιστεί η διδασκαλία τους.

Αργοστόλι 17/10/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΗΓΗ: alfavita.gr