Για «τρία πακέτα» στη διανομή του κοινωνικού πλεονάσματος έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα ερωτηθείς για το ζήτημα του κοινωνικού πλεονάσματος που έχει προκύψει με τους Ευρωπαίους, μετά την κυβερνητική εξαγγελία, διευκρίνισε πως “πρόθεσή μας είναι να υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο”, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως στο τέλος του χρόνου θα δοθεί το πακέτο.

Οι δανειστές βάζουν ως προτεραιότητα την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μετά τις κοινωνικές πολιτικές, ο Γιώργος Σταθάκης, ωστόσο, σημείωσε πως “οι οφειλές από τα 7 δισ. έχουν πέσει στα 3 δισ.” και πρόσθεσε πως “είχαμε δεσμεύσεις που ήταν συνδεδεμένες με τις δόσεις της προηγούμενης αξιολόγησης”.

“Επιμένω, στο τέλος του χρόνου θα έχουμε ισχυρό πακέτο, πιο σύνθετο από πέρυσι”, επανέλαβε κάνοντας λόγο για “τρία πακέτα”, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

“Η δέσμευση είναι για τους στόχους, για το πάνω από τους στόχους υπάρχει διαδικασία”, ξεκαθάρισε για το ζήτημα του υπερπλεονάσματος.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr