Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Elounda Breeze.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο «Ζοrbas village» όπου βρίσκονται τα λογιστήρια της εταιρίας «Vita Hotels», συμφερόντων του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη, προκειμένου να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι ουδέποτε πληρώθηκαν στην ώρα τους ή τους καταβλήθηκαν δεδουλευμένα, χωρίς την ύπαρξη πιέσεων και κινητοποιήσεων ενώ κάνουν λόγο για τρομοκρατία και απειλές απόλυσης από την εργοδοσία.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Elounda Breeze αναφέρονται τα εξής:

Η φετινή σαιζόν για τους εργαζόμενους του Elounda Breeze ήταν η μικρότερη όλων. Το ξενοδοχείο άνοιξε στις 13 Μαΐου και έκλεισε στις 2 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι δούλεψαν εντατικά 4,5 – 5 μήνες αναμένοντας από την αμοιβή τους να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους όλο το χρόνο.

Ουδέποτε πληρώθηκαν στην ώρα τους και ουδέποτε τους κατεβλήθηκαν δεδουλευμένα χωρίς προηγούμενη πίεση και κινητοποιήσεις. Αντίθετα προηγήθηκαν τρομοκρατία, ομαδικές απολύσεις, εντατικοποίηση και η λογική του «σκάβε και σκάσε» γιατί θα χάσεις τη δουλειά σου.

Η σαιζόν αν και σύντομη για τους εργαζόμενους του Elounda Breeze, ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς πληρότητας και εισπράξεων – για τον εργοδότη φυσικά.

Γιατί οι εργαζόμενοι έφτασαν πάλι στο σημείο να είναι απλήρωτοι και να αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους;

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο Ζοrbas village όπου και τα λογιστήρια της εταιρίας Vita Hotels συμφερόντων του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να συνεχίσουν με καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας – όπου κριθεί σκόπιμο – και να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο, έως ότου τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα

ΠΗΓΗ: efsyn.gr