Ενημερώνουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους πως οι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ. καταψήφισαν την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με αρ. πρωτ. 141/24.10.17 και τίτλο «Να λειτουργήσουν τα 3 ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ του ν. Λάρισας» που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ* – ΠΕΚ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ενώ η ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) ψήφισε λευκό.

Ως παράταξη, τοποθετηθήκαμε από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ  και κάναμε ό,τι μπορούσαμε,  ώστε αυτό να γίνει πράξη. Συνεχίζουμε να επιμένουμε και να παλεύουμε για να λειτουργήσουν και τα 3 εναπομείναντα από τα 51 ολιγομελή. Εκτιμούμε ως θετική την έγκριση λειτουργίας των υπολοίπων 48, καθώς και μέσα σε αυτά των 4 τελευταίων που αφορούσαν τα εσπερινά ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΛ Ελασσόνας. Για την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των εσπερινών είχε δεσμευτεί ο υπουργός κατά τη συνεδρία του Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης. Στην οποία συνεδρία η ΕΛΜΕ ήταν παρούσα και παρενέβη με απόφαση του Δ.Σ. μετά από πρόταση των ΣΥΝΕΚ.  Εκείνη την απόφαση είχαν καταψηφίσει οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΑΣΕ.

Η τελευταία ανακοίνωση όμως της ΕΛΜΕ, όπως αυτή ψηφίστηκε από τις εν λόγω παρατάξεις, ενημερώνει ψευδώς τους συναδέλφους/ισσες και τους μαθητές/τριες. Και γι’ αυτό το λόγο προφανώς, την καταψηφίσαμε.

Η δέσμευση του Υπουργού που αναφέρει η ανακοίνωση δεν έγινε ποτέ παρουσία της ΕΛΜΕ. Όμως οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΕΚ αποδέχτηκαν και ψήφισαν μια ανακοίνωση βασιζόμενη σε ισχυρισμούς του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ο οποίος από τη μία δεν υλοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. και δεν ήταν παρών στη συνεδρία για την Παιδεία και από την άλλη αυτός ο ίδιος που καταγγέλλει το διάλογο με το υπουργείο τρέχει να συναντηθεί στο καφέ του χώρου του συνεδρίου με τον Υπουργό! Και για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, έγραψαν στην ανακοίνωση πως η δέσμευση αυτή έγινε «…ενώπιον μαθητών και καθηγητών…», ώστε μέσα από την  ασάφεια να νομιμοποιήσουν πρακτικές πολύ μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες.

Η ιδιοκτησιακή λογική, η οίηση και η ναπολεόντεια ταύτιση του εαυτού του με την ΕΛΜΕ πέρα και πάνω συλλογικών αποφάσεων,  βασανίζει τον κύριο εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων. Όπου είναι εκείνος αρκεί να θεωρηθεί ότι είναι η ΕΛΜΕ, χωρίς εξουσιοδότηση, χωρίς απόφαση. Χωρίς και να τη θέλει, γιατί στις αποφάσεις διαχωρίζει τη θέση του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/synek-larisas-gia-tin-teleytaia-anakoinosi-tis-pleiopsifias-dake-paremvaseon-pek#ixzz4wdQQB8vK
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook