Στη ματαίωση της φιέστας μίσους των νεοναζί αποβλέπουν αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες που καλούν σε διαδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης 1/11 στον σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε «πολιτικό μνημόσυνο» με ομιλητή τον υπόδικο «φύρερ» Μιχαλολιάκο, την Τετάρτη 01/11 μπροστά από τα πρώην Γραφεία τους στη Λεωφόρο Ηρακλείου, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία 2 μελών τους από αγνώστους στο σημείο αυτό.

Αυτή η νέα πρόκληση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο και στη Ν. Ιωνία καθώς και την επίθεση ενάντια σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά την Τετάρτη 10/10 κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης.

Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις και τα γραφεία της Χ.Α. λειτουργούν ως ορμητήρια βίας και εκκολαπτήρια δολοφόνων, άλλωστε με ορμητήριο τα γραφεία τους επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΕΝΕΝ, έκαναν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με τον ιδιο τρόπο που το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα γραφεία της Νίκαιας δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.

Με αφορμή το νέο χρυσαυγίτικο κάλεσμα, αντιφασιστικές συλλογικότητες, αριστερές οργανώσεις και σωματεία καλούν σε αντιφασιστική διαδήλωση στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο.
«Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και ανοχή στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στους απόγονους των SS και των ταγματασφαλιτών. Ο μόνος χώρος που αναλογεί στον φασισμό είναι πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και για τους φασίστες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής κάτι που μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση του λαού και του εργατικού κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει», τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα.