Την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον εκφράζουν οι «παρατασιούχοι» ΤΕ και ΠΕ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ενόψει της προκήρυξης των περίπου 7.000 θέσεων εργασίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. 

Οι συμβασιούχοι – «παρατασιούχοι» ΤΕ, ΠΕ, σύμφωνα με καταγγελίες τους, στην aftodioikisi.gr, μένουν εκτός του επικείμενου διαγωνισμού αφού, δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες των προσλήψεων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, αναφέρουν ότι τους «ξέχασαν» τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και η ΠΟΕ – ΟΤΑ και ειδικότερα, τονίζουν:

«Σύμφωνα με τις αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών, οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικά με την καθαριότητα, αναμένονται σύντομα να προκηρυχτούν και αφορούν περίπου 7.000 θέσεις εργασίας κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ.

Στο συγκεκριμένο όμως πλαίσιο εργαζομένων, εμπίπτουν και ορισμένοι εργαζόμενοι των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ, όπου απασχολούνται ως συμβασιούχοι – παρατασιούχοι με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι συνάδελφοι τους ΥΕ και ΔΕ. Οι συμβασιούχοι ΤΕ και ΠΕ εργάζονται και αμείβονται, με νέες συμβάσεις, ίδιες με αυτές των ΥΕ και ΔΕ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017.

Παρ’ όλα αυτά, ο επικείμενος διαγωνισμός δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες αυτές και αφήνει εκτός, δεκάδες συμβασιούχους, καθώς και τους δήμους με νέα κενά, δίνοντας εκ νέου το πάτημα σε πολλούς δημάρχους, να προχωρήσουν σε συμβάσεις με ιδιώτες. Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα και ζητάμε απ το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων των συμβασιούχων ΤΕ και ΠΕ, που απασχολούνται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ.

Σημείωση: Στις 8 απαντήσεις του υπουργού προς την ΚΕΔΕ, περιλαμβανόταν και μια σχετικά με τους ΤΕ, όπου ο υπουργός τότε είχε δηλώσει πως ο νόμος σχετικά με τις προλήψεις των ΔΕ και ΥΕ στα ανταποδοτικά, αφορά και τις κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ, με την μόνη διαφορά, ότι εμπίπτουν στην αναλογία 1 / 4.»

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr