Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), «λόγω της μη τοποθέτησης νέου πρόεδρου στο ΔΣ του Ταμείου, το οποίο παραμένει ακέφαλο εδώ και 3 πλέον μήνες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΤΑΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κεντρική υπηρεσία του ΤΑΠΑ, τα εργαστήρια εκμαγείων στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη καθώς και τα πωλητήρια σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22) στις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

«Η κινητοποίησή μας αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ. Το ΤΑΠΑ υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης προέδρου και νέου οργανογράμματος, και οι συνέπειες της υπολειτουργίας του θα γίνουν σύντομα εμφανείς ακόμη και στους επισκέπτες των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων, αφού θα υπάρχει έλλειψη σε εισιτήρια και πολιτιστικά προϊόντα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Left.gr