Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ξεχνά εσκεμμένα, τις νομοθετικές ρυθμίσεις που η ίδια ψήφισε και αφορούν στην μονιμοποίηση των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από Προσωρινούς Πίνακες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

Το άρθρο 82 του Ν.4483/2017 που η κυβέρνηση – όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία – αναγκάστηκε να ψηφίσει κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των εργαζομένων στους Δήμους και προβλέπει την διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζομένων από τους Προσωρινούς Πίνακες οι οποίοι απασχολούνται για περισσότερα από επτά και οκτώ έτη στους Δήμους, παραμένει κενό γράμμα Νόμου, αφού η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν υλοποιείται.

»Είναι ξεκάθαρο ότι, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε έναν νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης η οποία φέρει απόλυτα την ευθύνη της κωλυσιεργίας της διαδικασίας, προκειμένου, ενόψει της 3ης αξιολόγησης, να δείξει στους «θεσμούς» ότι ακολουθά και εφαρμόζει πιστά τις εντολές τους. Ωστόσο, η κωλυσιεργία αυτή και η αφοσίωση της κυβέρνησης στις εντολές των «θεσμών» οδηγεί εργαζόμενους στην ανεργία.» τονίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ ο αγώνας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με κεντρικό αίτημα «μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους» και «καμία απόλυση εργαζομένου» δεν τερματίστηκε. »Συνεχίζεται μέχρι η κυβέρνηση υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε και από τον αγώνα των εργαζομένων μετουσιώθηκαν σε Νόμους και μέχρι τελικά καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, με κακοπληρωμένους, ολιγόμηνους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία Συλλόγου όπου Μέλη της αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της απόλυσης. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει την 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017 που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) στη 1:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

«Καλούμε για άλλη μία φορά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη να ορίσει άμεσα ημερομηνία συνάντησης με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εργαζομένων στους Δήμους και ζητούν άμεση λύση.» καταλήγει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr