«Ο βρεφονηπιακός θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού ως προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ ενώ ορίστηκε και νέα Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ είναι:

α) η κατάργηση του ποσοστού επί των εσόδων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, που ισχύει εδώ και χρόνια για την επιχορήγηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και η πλήρης αναθεώρηση της μορφής και της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

β) η μεταφορά της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στην ευθύνη του υπουργείου, με ταυτόχρονη απορρόφηση των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό από το ΥΠΠΟ.

γ) Ο διορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με την λήξη της θητείας του υφιστάμενου ΔΣ».

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, ορίζεται η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, ως νέα Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ).

H ανακοίνωση έρχεται σήμερα που οι υπάλληλοι του ΤΑΠ εχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις κλείνοντας τα πωλητήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Οπως αναφέρει σε δεύτερη ανακοίνωση του ορίζεται η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, ως νέα Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, η νέα Πρόεδρος είναι Οικονομολόγος με εξειδικευμένες σπουδές και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις οικονομικών υπηρεσιών μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, σε διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και γνώση και εμπειρία στη λειτουργία κρατικών διοικητικών και Ευρωπαϊκών δομών.

Έχει εφαρμόσει διαδικασίες ελέγχου, έχει ηγηθεί σχεδίων αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και έχει επιτελέσει σύμβουλος Διεθνών οργανισμών.

Άμεσα θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠ για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο σημαντικό έργο του.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr