Συνολικά 436 προς κάλυψη θέσεις θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του νέου συστήματος μετατάξεων.

Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συνεδρίασε σήμερα για 2η φορά, εγκρίνοντας όσα αιτήματα για πρόσθετο προσωπικό κατέθεσαν δημόσιες υπηρεσίες και πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (π.χ. επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση οργανογραμμάτων).

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να «ανοίξει» η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα με τις εγκεκριμένες θέσεις, ώστε να είναι σε γνώση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις, από τις οποίες οι 321 θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 115 με αποσπάσεις, έχει ως εξής:

  • Υπουργείο Υγείας : 63 θέσεις με μετάταξη – 52 με απόσπαση
  • Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: 108 με μετάταξη – 43 με απόσπαση
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 106 με μετάταξη – 20 με απόσπαση
  • Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 15 με μετάταξη
  • ΑΣΕΠ: 29 με μετάταξη

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο για την κινητικότητα, από την ημέρα δημοσίευσης των θέσεων προβλέπεται περιθώριο 15 ημερών για την υποβολή αιτημάτων από πλευράς υποψηφίων υπαλλήλων.

Οσον αφορά υπόλοιπα (εκατοντάδες) αιτήματα από πλευράς δημόσιων φορέων που κατατέθηκαν αλλά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, εκτιμάται ότι θα έχουν εγκριθεί για τον επόμενο κύκλο κινητικότητας στο δημόσιο, ο οποίος αναμένεται να «ανοίξει» στις αρχές του 2018.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr