Εκκίνηση από το υπουργείο Οικονομικών για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καθώς σήμερα Δευτέρα θα διεξαχθεί η πρώτη συνέντευξη ενώπιον του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) για την επιλογή γενικού διευθυντή οικονομικού του υπουργείου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ήδη οι πέντε καλύτεροι, με βάση τα τυπικά προσόντα και την προϋπηρεσία τους, έχουν κληθεί από το ειδικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί –ενδεχομένως και αυθημερόν– για τον νέο γενικό διευθυντή.

Η συγκεκριμένη θέση είχε προκηρυχθεί πριν από το καλοκαίρι μαζί με άλλες 19 (τις λεγόμενες «οριζόντιες»), οι οποίες επίσης αναμένεται να πληρωθούν άμεσα, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται προκηρύξεις για συνολικά 70 γενικούς διευθυντές σε όλα τα υπουργεία.

H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, έχει αναφέρει ότι όλες οι θέσεις γενικών διευθυντών θα προκηρυχθούν εντός του Νοεμβρίου. Βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, τον Ιανουάριο του 2018 θα πρέπει να εκδοθεί πρόσκληση για τους διευθυντές τμημάτων και η τοποθέτησή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ενώ οι προϊστάμενοι των τμημάτων θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Σημειωτέον ότι, βάσει του νέου συστήματος, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως του πού υπηρετούν, να διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr