Έγγραφο που απέστειλε η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής στο Υπουργείο Εσωτερικών με τα συγκεντρωτικά στοιχεία όσων συμμετείχαν και όσων απείχαν από την διαδικασία της αξιολόγησης του ν. 4369/2016 και το οποίο μας κοινοποιήθηκε μετά από αίτημά μας, κοινοποίησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ)

Από τα στοιχεία προκύπτουν τα εξής σε επίπεδο ποσοστών:

Τα ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΟΧΗ των υπαλλήλων χωρίς τους Προϊσταμένους, (έχουν αφαιρεθεί οι προϊστάμενοι) είναι  38% 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΌΧΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ) 1724  
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1068 62%
ΑΠΟΧΗ ΑΠΌ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 656 38%

 

Τα ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΟΧΗ των Προϊσταμένων είναι 27% 

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ 388
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 282 73%
ΑΠΟΧΗ ΑΠΌ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 106 27%

Τα ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΟΧΗ στο σύνολο των υπαλλήλων

και προϊσταμένων είναι 36% 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ 2112
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1350 64%
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 762 36%

 

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο ΣΥΠΑ, σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Τα παραπάνω αποδεικνύουν προηγούμενες εκτιμήσεις μας ότι η εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε και με την τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ ενίσχυσε την τρομοκρατία, τον ατομικισμό και τον φόβο.

Το τελικό ποσοστό αποτελεί προϊόν εκβιασμού, πιέσεων, τρομοκρατίας και παρεμβάσεων της Περιφερειακής Αρχής και των μηχανισμών της, καθώς και του απεργοσπαστικού-διασπαστικού ρόλου υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών στελεχών, που έβαλαν πάνω από τον συλλογικό αγώνα, πάνω από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τις προσωπικές τους επιδιώξεις και επιλογές.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, που παρόλα αυτά κατανοώντας το περιεχόμενο αυτής της αξιολόγησης, συνέχισαν αταλάντευτα την αποχή, που έβαλαν το «συλλογικό» πάνω από το «ατομικό», που δεν «λύγισαν». Το ποσοστό του 36-38% σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια σε κάθε αντεργατικό-αντιλαϊκό μέτρο.»

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr