Την σύλληψη της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, καταγγέλει το ΔΣ του Σωματείου, κάνοντας λόγο για προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης στα Δικαστήρια Χανίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματική, όπως χαρακτηρίζουν, δίωξη της πρώην προέδρου, επειδή υπερασπίστηκε συνάδελφό της.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι η πρώην πρόεδρος αλλά και η εργαζόμενη την οποία υπερασπίστηκε, κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση ενώ τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια κατάργησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων αναφέρει:

Το ΔΣ του Σωματείου μας καταγγέλλει τη συνέχιση  της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου μας  με αφορμή τη δίωξη αλλά και τη σύλληψη που ασκήθηκε την Πέμπτη 14/3/2013 από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Σέρνουν την πρώην πρόεδρο του σωματείου μας αλλά και την απολυμένη συναδέλφισσα μας στα δικαστήρια με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.  Το «έγκλημα» μας ήταν ότι υπερασπιστήκαμε τη συναδέλφισσα μας για να έχει σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα και την επαναπρόσληψη της.

Η δίωξη έρχεται σε μία περίοδο όπου κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ ως πολιτικοί εκφραστές των μονοπωλίων και των πολυεθνικών μπροστά και στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης ετοιμάζονται να δώσουν σημαντικό χτύπημα στο εργατικο-συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν τους εργατικούς λαικούς αγώνες τον πάγο.

Η ίδια η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα αντιλαικά μέτρα πάνε μαζί με την καταστολή. Στόχος είναι να χτυπήσουν το ταξικά οργανωμένο λαϊκο κίνημα, τον τρόπο που οργανώνονται οι εργάτες,  μεθοδεύουν την κατάργηση (του ν.1264/82) των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος της απεργίας, ετοιμάζονται  να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη   αναλυτική   καταγραφή   και   παρακολούθηση   των   πρωτοπόρων εργαζομενων   με   ηλεκτρονικό   μητρώο   από   το   αστικό   κράτος και οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.     

Συνάδελφοι, η μόνη απάντηση στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι είναι η οργάνωση στα σωματεία , στους χώρους δουλειάς,  να   συμμετέχουμε   στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για   την   υπεράσπιση   και   διεύρυνση   των   δικαιωμάτων  μας.

  • Καλούμε τους φορείς του λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. 
  • Καλούμε τους συναδέλφους  σε συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 11.00π.μ στα δικαστήρια 
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ & ΩΡΑ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ  ΕΝΑΝ.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr