Στην κατάληψη του Πολυτεχνείου προχώρησε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ομάδα αναρχικών. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα indymedia στόχος είναι να «ακυρώσουν την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια» ενώ σε νέα ανακοινωσή τους αναφέρουν ότι θέλουν «να απελευθερώσουν το χώρο από τα κομματικά παράσιτα που καπηλεύονται την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 δεκαετίες τώρα»…

Οι καταληψίες παραμένουν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Mε ανακοίνωσή τους το πρωί της Πέμπτης στο indymedia,  αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός του ιστορικού χώρου συνεχίζεται και οι καταληψίες δεν έχουν πρόθεση «να παραδώσουν τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ» (sic). Παράλληλα η Σύγκλητος του ΕΜΠ συνεδριάζει αδιάκοπα από χθες, Τετάρτη.

Παράλληλα, για τις 3.00 το μεσημέρι, σήμερα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών και άλλων αριστερών, οι οποίοι αντιδρούν στην «αντικινηματική κατάληψη» και τονίζουν ότι «το Πολυτεχνείο ανήκει στο λαό». Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας, που δεν πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ έχουν ζητήσει την αποχώρηση των καταληψιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 ζητά να λυθεί το ζήτημα με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).

Έξω από τις κλειστές πύλες του ΕΜΠ βρέθηκαν την Τετάρτη δεκάδες φοιτητές, μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων που δεν τους επιτράπηκε να εισέλθουν στον χώρο για τις τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Παρασκευή με την πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΠΗΓΗ: Left.gr