Σχεδόν τρία χρόνια μετά την εξαγορά της Μαΐλλης από το επενδυτικό fund Harvard Investment Group (HIG), βάζει λουκέτο στο εργοστάσιό της στον Έβρο.

ην είδηση αυτή έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, Ευστάθιος Ασπιώτης, μιλώντας σε τοπικά μέσα καθώς όπως είπε η νέα ιδιοκτησία της βιομηχανίας θεωρεί ασύμφορη τη λειτουργία του.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται 59 εργαζόμενοι και η νέα ιδιοκτησία της βιομηχανίας θεωρεί ασύμφορη τη λειτουργία του.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, φαίνεται πως η επιχείρηση δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην περιοχή λόγω της υψηλής φορολογίας, αλλά και των μεγάλων εξόδων που έχει στην περιοχή μας καθώς βρίσκεται πολύ μακριά από τα κέντρα,» σχολίασε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Ευστάθιος Ασπιώτης, υπογραμμίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση έχει αγορασθεί από Αμερικάνικα Funds που έχουν πάρα πολλές εταιρείες με αποτέλεσμα να θεωρούν πλέον ότι, αυτή η επιχείρηση δεν είναι επικερδής στην περιοχής μας και για αυτό τον λόγο ετοιμάζονται να την κλείσουν.»

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι, η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν κερδοφόρα και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις μέσα στον Νοέμβριο από εκπρόσωπο της επιχείρησης που θα έρθει από την Αθήνα.

Πρόκειται για μια βιομηχανική μονάδα που για πολλά χρόνια συνέβαλλε ουσιαστικά στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, χωρίς να απασχολήσει ποτέ τις υπηρεσίες με εργασιακές παραβάσεις.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr