Το «καυτό» ζήτημα των μετατάξεων των εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και η καθυστέρηση που σημειώνεται, τέθηκε την Τετάρτη στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή από την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΛΠ με τη συμμετοχή εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των Σωματείων του ΟΛΠ ενημέρωσαν τον υπουργό ότι με το νόμο 4404/2016 παραχώρησης της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Cosco ψηφίστηκε η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ να μεταταχτούν στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η διάταξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνολικής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και ΟΜΥΛΕ για την εργασιακή συνέχεια των εργαζομένων προβλέπει την έκδοση δυο ΚΥΑ και ορίζει καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων για τον ΟΛΠ την 31/12/2017 και για τον ΟΛΘ την 31/12/2018. Παρά το γεγονός όμως ότι έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας οι ΚΥΑ δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουπλής αφού αναγνώρισε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση, δεσμεύτηκε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση των ΚΥΑ στο χρονικό όριο που ορίζει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο το υπουργείο Ναυτιλίας απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους υπαλλήλους του ΟΛΠ που επιθυμούσαν να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο η δήλωση που θα κατέθεταν να είναι δεσμευτική. Αυτή ήταν μια κίνηση προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι εργαζόμενοι ήθελαν να μετακινηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» περίπου 500 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ωστόσο αν και πέρασαν 5 μήνες από τότε η υπόθεση έχει «παγώσει».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr