Απευθείας αναθέσεις στους ίδιους αναδόχους, υπερτιμολογήσεις, απουσία διαχειριστικών ελέγχων: τα… ευρήματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 2011-2017 στο εποπτευόμενο από το υπ. Παιδείας ίδρυμα.

Στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών έχει διαβιβαστεί από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το πόρισμα σχετικά με τη λειτουργία και διαχείριση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), πρώην Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Σκοπός, η αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Είναι η αρχή της έκρηξης ενός ηφαιστείου που σιγόκαιγε πολλά χρόνια και φαίνεται ότι έχει να απελευθερώσει μεγάλη ποσότητα καυτής λάβας. Απευθείας αναθέσεις, επαναλαμβανόμενες και με τους ίδιους πάντα αναδόχους, ελάχιστες διαγωνιστικές διαδικασίες, υπερτιμολογήσεις, παντελής απουσία διαχειριστικών ελέγχων, απουσία απογραφής, ενισχυμένες αρμοδιότητες μελών του ΔΣ και άλλα πολλά εντυπωσιακά για μία μακρά περίοδο που ξεκινά πριν καν ιδρυθεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Η έκθεση – κόλαφος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης – που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.» – περιλαμβάνει ευρήματα που αφορούν την περίοδο 2011-2017, από τότε δηλαδή που υπήρχε το ΕΙΝ το οποίο, το 2013, αντικαταστάθηκε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr