«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα (Τετάρτη) στους δήμους, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν τη δυνατότητα να μην συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δήμων της δυτικής Αττικής, που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς αυτές τις μέρες προτεραιότητα έχει η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στο νομό Θεσσαλονίκης, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου με βασικό αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πιθανότατα να πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, έχουν προγραμματίσει Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Στη συνέχεια, στις 12:00, θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.

Επίσης στις 13:00 θα μαζευτούν στην οδό Τσιμισκή με Εθνικής Αμύνης τα μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων για πλειστηριασμούς. Λίγο αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία ως τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ