Η απόφαση της 6ης ολομέλειας του  ΕΣΑΝ δικαιώνει τους αγώνες μας –αναγνωρίζει τον ρόλο μας –κατοχυρώνει το επάγγελμα μας.

Οι συναδέλφισσες και οι  συνάδελφοι  Νοσηλευτές – Μαίες –Επισκέπτες Υγείας μέλη του  ΔΣ  του Εθνικού Συμβούλιου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής  αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία , να προτείνουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την δημιουργία ενιαίου κλάδου. Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα που δυναμώνει και ενώνει τους επαγγελματίες των Δημόσιων Δομών, που για χρόνια μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες κράτησαν όρθιο και τώρα πρωταγωνιστούν στην ανάταση και την ποιοτική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Ο ενιαίος κλάδος ενισχύει την συνεργασία ,καλλιεργεί την αλληλεγγύη, κατοχυρώνει την εργασιακή ασφάλεια και δίνει νέες διαστάσεις στον κοινό στόχο όλων για αναβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας.

Σε αντίθεση με όσους όλο το προηγούμενο διάστημα πρόκριναν τον διχασμό και την παραπληροφόρηση με μόνο στόχο την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων και κομματικής εκμετάλλευσης.

Και με την ηγετική ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ όπου όχι μόνο δεν τόλμησε να ψελλίσει ότι η δημιουργία ενιαίου κλάδου ήταν πάγιο αίτημα της ,αλλά για άλλη μια φορά συντάχτηκε με τις πιο αντιδραστικές απόψεις συνεχίζοντας τον θεσμικό κατήφορο της απαξίωσης και διάλυσης του κινήματος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΣΑΝ:

 “Συστήνεται Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικής, Μαιευτικής και Επισκεπτών Υγείας ΕΣΥ με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τίτλο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνει τις διακριτές κατηγορίες:

 α) Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ-ΤΕ)

 β) Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΑΝ

Υ.Γ: Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν ΣΤΗΡΙΞΕ τη πρόταση για το θέμα του Ενιαίου Κλάδου, παρά τη Πρόσκληση του ΕΣΑΝ. ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ κανένα υπόμνημα, όπως κατέθεσαν οι υπόλοιποι φορείς. Δεν υποστήριξε  τη πρόταση που είχε καταθέσει το 2014, ούτε συνεδρίασε η Ε.Ε για νέα(;) πρόταση. ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ!!!! Μάλλον να μην στεναχωρήσουν τα «συνεταιράκια» τους της ΕΝΕ- που πρότεινε Ειδικό Κλάδο ΜΟΝΟ ΠΕ,ΤΕ- και χαλάσουν οι συμφωνίες για το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ του Φλεβάρη….

 Αυτά να τα βλέπουν και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους  ΟΛΟΙ αυτοί που ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους εμπαίζει και τους υπόσχεται ότι στηρίζει το αίτημα τους για τη Σύσταση του Ενιαίου Κλάδο

Εδώ το κείμενο σε pdf