Τα «59» μέλη του Ποταμιού, που μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για τον αρχηγό του νέου πολιτικού κόμματος είχαν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις επιλογές του αλλά και τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον του κόμματος, επανήλθαν με μια νέα ανακοίνωση καλώντας τον να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «η προσωπική απόφαση του Σ. Θεοδωράκη να επιδιώξει την εκλογή του ως αρχηγού του «Νέου Φορέα», κατέληξε σε ήττα. Μαζί με αυτόν και εξ αιτίας του θεσμικού του ρόλου, καίριο πλήγμα υπέστη και το Ποτάμι στη συνείδηση των ψηφοφόρων του οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν από την εκλογή. Η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας  για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των «59»

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης να αναλάβει τις ευθύνες του. Συνέδριο Τώρα.

Η προσωπική απόφαση του Σ. Θεοδωράκη να επιδιώξει την εκλογή του ως αρχηγού του «Νέου Φορέα», κατέληξε σε ήττα. Μαζί με αυτόν και εξ αιτίας του θεσμικού του ρόλου, καίριο πλήγμα υπέστη και το Ποτάμι στη συνείδηση των ψηφοφόρων του οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν από την εκλογή.

Η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας  για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές μας παρατάσσονται δίπλα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική βούληση της νικήτριας των εκλογών.

Ο Σ. Θεοδωράκης μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη του. Αντίθετα επιχειρεί να τη μεταθέσει σε ολόκληρο το κόμμα ως «συλλογική». Συστήνει Επιτροπή «εκλεκτών» για να αποδώσει ευθύνες «κατά προτίμηση» και εν τέλει να ενσωματωθεί πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, απελευθερωμένος από αντίθετες φωνές και αντιδράσεις.

Εργαλείο ένα πρωτοφανές ερωτηματολόγιο εφ’ όλης της ύλης, ατομικά υπογεγραμμένο από το κάθε μέλος, προς επεξεργασία από την διορισμένη Επιτροπή. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τον «εσωκομματικό διάλογο» δια αλληλογραφίας. Απαιτούμε Συνέδριο Τώρα»

ΠΗΓΗ: tvxs.gr