Στις 09:00, στα Δικαστήρια της πόλης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση συμπαράστασης μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια ποινικής υπόθεσης ατόμου που κατηγορείται για πράξεις που έγιναν σε αντιρατσιστική συγκένμτρωση από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στις 18?12/2015.

Στη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Ιουλιανού, στις 10.00 το πρωί, έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν κάτοικοι κια καταστηματάρχες της περιοχής οι οποιοι διαμαρτύρονται κατά του νέου συστήματος ελέγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζονται η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας (ΥΠΕ) και η 4η ΥΠΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00, συνταξιούχοι με αίτημα τη δημόσια δωρεάν υγεία.

Έξω από τα κτήρια των ΥΠΕ σκοπεύουν να συγκεντρωθούν και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30.

Στις 13:30, έξω από το ΥΜΑΘ θα συγκεντρωθούν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης με σκοπό να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Τα μέλη του Συντονισμού καλούν «όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις κινήσεις γειτονιάς και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες,[…] στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Συγκέντρωση – πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο και το Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης», προκειμένου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους να μείνουν «στα χαρτιά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ