Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.) το πρώτο τμήμα του οποίου κάνει την επιλογή Διοικητικών, Αναπληρωτών Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων, συνίσταται στο ΑΣΕΠ με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα κάνουν την επιλογή είναι και ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Βασίλης Πολυμερόπουλος ο οποίος πριν από λιγότερο από δυόμιση μήνες καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (υπ’ αριθμόν 26124/15.9.2017 απόφαση)  για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», για «πλαστό» τίτλο σπουδών που είχε προσκομίσει προκειμένου να καταλάβει θέση διευθυντή στο δήμο Αθηναίων.

Μάλιστα, ο κ. Πολυμερόπουλος στην απόφαση της κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται ως προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι όταν δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση, η ΝΔ είχε προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου, ενώ σε ανακοίνωση του το ΥΠΔΑ είχε σπεύσει να βάλει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, τονίζοντας ότι «η διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου από τα μητρώα της ΝΔ υπό το βάρος των αποκαλύψεων δεν εξιλεώνει την αξιωματική αντιπολίτευση για τις επιλογές προσώπων και εκπροσώπων της στα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα».

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι για ποιο λόγο η υπουργός έκανε δεκτή σχετική εισήγηση της ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθεί ο κ. Πολυμερόπουλος στη συγκεκριμένη θέση.

ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr